Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya alig várja a románok elleni pénteki, illetve a három nappal később sorra kerülő északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőt, azonban a megszerezhető pontokról egyelőre nem beszélt. 

"Nagyon örülök, hogy végre elkezdtük a felkészülést, szerencsére nincsenek sérültjeink. Ma még külön csoportokban tréningeztünk, de holnap már együtt gyakorol a csapat. Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon mennyire felfokozott várakozás előzi meg a románok elleni összecsapást, Telkin kívül mindenhol megállítottak, és kérdezgettek, sok sikert kívántak. Most végre nyugodt környezetben vagyunk" – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján a német szakember, aki Dárdai Páltól vette át a nemzeti csapat irányítását, és a nagy rivális románok ellen debütál a kispadon.

Dzsudzsák: Mindenkiért küzdünk a románok ellen

Fotó: MTI/ Illyés Tibor

A tréner a kerettel kapcsolatban megjegyezte, mind a 25 játékosnak ugyanolyan esélye van pályára lépni, elsősorban az elvégzett munka dönt majd a csapatba kerülésről.

Hozzátette, tudja jól, hogy a Groupama Arénában sorra kerülő összecsapáson a magyar nézők győzelmet várnak, de türelmet és támogatást kér a drukkerektől.

Bernd Storck arra a kérdésre, hogy hány ponttal lenne elégedett a két Eb-selejtezőt követően, azt mondta, elődjével és barátjával, Dárdai Pállal ellentétben ő nem szeretne konkrét számokról beszélni, ő azt akarja, hogy az általa irányított együttes mindent megtegyen a pályán a sikerért.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint a legfontosabb, hogy nyugodt, higgadt maradjon az együttes, ugyanis ha esetleg "túlpörögnék" az összecsapást, akkor akár felesleges sárga vagy piros lapok is becsúszhatnak, ezzel pedig a saját dolgukat nehezítenék meg. A szélső hangsúlyozta: nem ezen a mérkőzésen dől majd el a válogatott sorsa.

"Nagyon örülünk annak, hogy ekkora futball-láz van, biztosan fantasztikus hangulat lesz, mindenkiért küzdenünk kell majd" – mondta Dzsudzsák.

Dzsudzsák: Mindenkiért küzdünk a románok ellen

Fotó: mlsz.hu

A futballista kitért új klubjára is, amely három vereséggel kezdte a bajnokságot:

"Olyan fanatizmus vesz körül, ami a legnagyobb játékosokat is zavarba hozza. Két hét múlva nyílik majd meg az új, negyvenötezer néző befogadására alkalmas stadionunk, így minden körülmény adott lesz, hogy a csapat és én is jó úton folytassuk." – fogalmazott.

Dzsudzsák Balázs megjegyezte, nem foglalkozik a klubváltását illető véleményekkel, de abban biztos, hogy ha a válogatott legyőzi a románokat, és később kijut az Európa-bajnokságra, akkor "senkit sem fog érdekelni, hogy melyik klubban szerepel".

A válogatott egyik legjobb formában lévő játékosa Nikolics Nemanja, aki gyorsan meghatározó ember lett a Legia Warszawában azt mondta: "Nagyon szoros a program, háromnaponta meccset játszunk, sikerült bejutnunk az Európa Ligába, ráadásul jönnek is a góljaim. Természetesen egész héten szeretném a legjobb formámat mutatni, és készülök, hiszen szeretnék kezdőként pályára lépni ezen a különleges mérkőzésen."

A szintén lengyel Lech Poznant erősítő Lovrencsics Gergő kijelentette: a hat pont megszerzésében bízik a soron következő két mérkőzésen.

A románok elleni összecsapásra pénteken 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában. Hat forduló után a román válogatott vezeti a selejtezőcsoportot, egy ponttal megelőzve az északír, hárommal pedig a magyar válogatottat. A magyarok jövő hétfőn Belfastban az északírekkel találkoznak.

A BKK a 3-as metrót és az 1-es villamost javasolja az utazáshoz

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt javasolja, hogy a pénteki Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzésre kilátogatók a 3-as metróval vagy az 1-es villamossal utazzanak a Népliget megállóig. 

A BKK hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a pénteken 20.45 és várhatóan 22.30 között sorra kerülő magyar-román labdarúgó-mérkőzés helyszíne, a Groupama Aréna a leggyorsabban a 3-as metróval és az 1-es villamossal közelíthető meg.

Közölték: a mérkőzés után szükség szerint sűrűbben indul a 3-as metró és az 1-es villamos. Hozzátették: azt javasolják, hogy a nézők lehetőleg ne autóval közelítsék meg a Groupama Arénát, azért, hogy ne alakuljanak ki torlódások.

Részletezték: a mérkőzés helyszíne a belváros, Pestszentlőrinc, Kispest, Kőbánya és Újpest felől a 3-as metróval közelíthető meg, az Óbuda és a XIII. kerület irányából érkezőknek az 1-es villamost javasolja a BKK, Újpalota, Rákospalota és a XVI. kerület felől az 5-ös, illetve a 7-7E-107-es busszal érhető el Zugló vasútállomás, ahol át kell szállni az 1-es villamosra, majd továbbutazni a Népligetig, Újlipótvárosból, valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal érhető el a Puskás Ferenc Stadion végállomásig, míg Zugló belső területeiről a 80-as és a 80A trolibuszt javasolják, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion (Hungária körút) megállóban kell leszállni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kösz Öreg...Úgy,"am block," lecc@rom ,,értem ne küzdjél. Ez most milyen mérkőzés is lesz ?? Tollaslabda ??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Falábú NB III-as beképzelt labdakergetö !
A fociban nem küzdeni kell, hanem focizni !!!
Ezt nem tanították a Lamborghini-tanfolyamon ???
Dr. Felipe
Aha, csak hát a nagy akarásnak általában beszarás a vége.
Clavigo
Kösz Öreg...Úgy,"am block," lecc@rom ,,értem ne küzdjél. Ez most milyen mérkőzés is lesz ?? Tollaslabda ??
volvós
@Clavigo: Ha azt mondta ez a (d)zsuzsi, hogy " küzdünk " ,
akkor sok sárga lapra számíthatunk !
volvós
Közölték: a mérkőzés után szükség szerint sűrűbben indul a 3-as metró..."
Ha közben ki nem siklik, vagy ki nem gyullad...
Dr. Felipe
Dzsudzsi te csak g vicctorért küzdjél mert már meg van zakkanva szegény. Hiába önti már öt éve a milliárdokat a focitokba de az eredmények csak nem jönnek.
Látod a kazah és a belarusz diktátornak is van már csapata a BL főtáblán csak a mi csuti diktátorunknak nincs.

Tud úszni?
Nem.
És ha megfizetem?
Látod, ennél ő már többet nem tud tenni értetek úgyhogy haj-csatok.
lajospapa
Na engem hagyj ki a mindenkiért küzdelemből! Bármi történik a meccsen, a pályán, a nézőtéren, előtte, utána az utcán, nincs közöm hozzá! Arra az időre nem vagyok magyar!
bagira
Küzdeni...harcolni...megvívni... Mi lenne, ha csak simán fociznátok? Ahogy világ többi részén is! Nem kell senkiért küzdeni, mindössze a győzelemért JÓL FOCIZNI.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.