A Fővárosi Törvényszék első fokon megsemmisítette csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) május 12-i és június 10-i közgyűlésén hozott valamennyi határozatot.

Ezek között van egyebek mellett a 2024-es olimpia és paralimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtásáról valamint a testület 2015-ös költségvetésről szóló határozat – értesült a HVG.

Török Ferenc ügyvéd, korábbi kétszeres olimpiai bajnok öttusázó indított pert korábban a MOB ellen, és kérte a bíróságtól, hogy semmisítsék meg a 2012. február 26-i alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlés határozatait, mert indoklása szerint a közgyűlés összehívása, lefolytatása, az alapszabály módosítása és az új tisztségviselők választása is szabálytalanul történt akkor. Ennek adott most helyt a bíróság.

A csütörtöki ítélet nem jogerős, fellebbezni a határozat kézhezvételétől 15 napon belül lehet.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Török Ferenc ! Remélem végig bírod majd a harcot, amit el kezdtél. Én szorítok neked. Ez az ország nem alkalmas sem gazdaságilag, sem erkölcsileg egy olimpia megrendezésére.
zöldszem
Lehet, hogy vannak az országban olyan döntést hozok, akik képesek a józan gondolkodásra?
Az az ország ne akarjon olimpiát rendezni, ahol a lakosság harmada a kormány adatai szerint is a szegénységi küszöb alatt él és a kórházba vinni kell magaddal vécépapírt, gyógyszert, kaját mert arra sincs pénz! Miből szeretnék az olimpiát csinálni? Az állam adósság az egekben! Nyilván kölcsönökből. Ki fogja azokat visszafizetni?
Svájc vajon miért nem akar olimpiát? Pedig neki még a pénz is meglenne rá. Mert kis ország nem tudna később mit kezdeni a létesítményekkel. Mi majd tudnánk? Orbán stadionjai is üresen konganak. A világon még egyetlen olimpia sem volt nyereséges. Persze Orbán és bandája hülyére kereshetné magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.