Az elveszett ezüst című, Lépesfalvi Zoltán és Pilhál György tollából született kötet 1988-ban jelent meg a Magyar Világ Kiadó gondozásában, és azt az evidenciát bontja ki több mint százötven oldalon keresztül, ami gyakorlatilag nyílt titokként lebeg a magyar élsport felett (is) a mai napig: a versenyzők egy része kérdés nélkül nyeli nagy tételben a tablettákat, amiket edzőik eléjük raknak – írja a NYUGAT.hu.

A könyv egyik részében például az úszósport egyik hazai képviselője, a Darnyi Tamás korosztályába tartozó világbajnok, Csikány Csilla édesapja mondja el, hogy nem akarta lányát mindenáron a csúcson látni: mert vitaminporba ágyazva doppingszert adtak neki.

Abban az időben Csikány edzője Kiss László volt. A könyvben írtak szerint, az amikor az úszólány apja kérdőre vonta Kisst, az az alábbiak szerint zajlott: 

Megkerestem Csilla edzőjét, Kiss Lászlót, és kiborítottam az orra elé az összes tablettát. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy meglepődött vagy megijedt. Egyszerűen azt mondta: nincs ebben az egészben semmi különös, mindenki, aki eredményt akar elérni, szedi az anabolikát. Ez annyira nyilvánvaló, mondta, hogy a Sportkórház, a sporthivatal és a szövetség is tud róla, az ő jóváhagyásukal történik az egész.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Na hogy Magyarországon nem lesz olimpia az biztos! Még ami kívülről fényesnek látszik, az is rothad belül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tádé
Most jut eszembe székely, csapó, gyarmati, gyárfás, dr. kárpáti és a többi cinkos, a szarházi aczél, parlamenti képviselők, politikusok, sportvezetők, gerinctelen sajtósok, hogy, a Jó Isten, a társadalom, a nemzetközi közvéleménye megvetése sújtson le rájuk. Ne legyen nyugodt percek, mert megfertőzték és fertőzött gyermekeiket, fiataljainkat.
Ondorító az egész.
Most valami majd megváltozik?
Semmi!
Ezeket a mocskokat még erőszakkal sem lehet eltávolítani!
mariaberta
Ha így haladunk, kiderül, hogy Kiss László anyagyilkos is volt.
justhpeter
@Cicamama55: A mai nap egyetlen igazsága a Tied. Gratulálok.
papa.49
Nehogy valakinek kétségei legyenek NEM CSAK AZ ÚSZÓK KOKSZOLTAK!!!
Logogrif
Valahol ez a "Kiss" ügy tán azért is JÓ ! - mert végre kiborulhat a bili: aki eredményes és élsportoló akar lenni: az nézzen szembe ezzel az erkölcsi problémával, LELKE rajta!!!
Tádé
Esetleg k.l.-t először boldoggá, majd szentté kéne avatni.
KDNP hol vagytok?
Rohadjon le mocskos orcátokról a mosoly!
Teszitek tönkre az országot,
oktatás,
egészségügy,
sport,
kultúra.
Pedofília, dömping! Mi kell még?
Ebben valós feloldozás remélem nincs!
Há...m kell!
Takarodjatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.