Augusztus 5-én kezdődik a Rio de Janeiró-i nyári olimpia, melyen nem lesz magyar távolugró, augusztus 30-án pedig negyedszázados évfordulója lesz minden idők talán legnagyobb távolugróversenyének. Ez utóbbin az amerikai extraklasszis, Carl Lewis annak ellenére nem tudott győzni, hogy öt érvényes ugrásából 868 centiméter volt a legrosszabb eredménye, míg a többi négy ugrást 880 centiméter fölött teljesítette. A szintén amerikai Mike Powell csak egyszer ugrott igazán nagyot: 895 centiméteres ugrása mindmáig világcsúcs.

A távolugrás magyar csúcsát immár harminckettedik éve tartó Szalma László egyetemi docenst, a Testnevelési Egyetem Atlétikai Tanszékének vezetőjét egyebek közt a huszonöt évvel ezelőtti versenyről és a magyar atlétika riói esélyeiről kérdezte a Budapest Beacon. Szalma tizennyolc magyar éremre számít, melyből szerinte legfeljebb tíz arany lesz. Úgy véli: sem a férfi 100 méteres síkfutásban, sem a távolugrásban nem születik világcsúcs.

Az interjú itt olvasható.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
„Nagyon nagy szerencse kell ahhoz, hogy valaki olimpiai, világ- vagy Európa-bajnok legyen”

mint tudjuk, a szerencse forgandó...ha teszünk is valamit, hogy Fortuna ránkmosolyogjon, az már fél siker..aztán a másik, hogy ne öntsenek egyik versenyző italába sem doppingszert...megasztán ez a fránya zika vírus...van mire fogni a rossz eredményt...ez is szerencse.(a maga módján)
karma1
Emlexem, Szalma nagy nev volt anno, de most ez a nyilatkozata engem kicsit mellbevagott... Mi van? Uj szabalyok leptek eletbe az olimpian? Ezentul egy nagy uvegedenybol fogjak kihuzni a nyerteseket? Mer akko' telleg allati nagy ma'k kell a gyozelemhez...

Szedjen tobb B12 vitamint, csak az allitja meg az Alzheimert...(Bar nala mar egy kicsit elorehaladottnak tunik... Szoval akkor o nem is edzett, csak mindig szerencseje volt,... Jo ezt tudni...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.