Miklós Edit a harmadik helyen végzett a női alpesi síelők világkupa-sorozatának szombati lesiklóversenyén a kanadai Lake Louise-ban.

A 28 éves magyar síző elsőként vágott neki a pályának, amelyet hiba nélkül, remek sebességgel és idővel teljesített. A szám olimpiai hetedik helyezettjét a pénteki futam győztese, a negyedikként indult szlovén Ilka Stuhec letaszította az élről, majd az összetett világkupában címvédő és lesiklásban olimpiai bronzérmes svájci Lara Gut is jobb időt teljesített nála.

Harmadik lett Miklós Edit Lake Louise-ban

A szakági világkupában az előző idényben második svájci Fabienne Suter hibázott, névrokon honfitársa, Corinne Suter pedig a negyedik időt síelte, így Miklós maradt a harmadik.

A csíkszeredai születésű versenyző pénteken több mint másfél másodperccel maradt le Stuhec mögött, most azonban csupán 43 századdal kapott ki tőle.

Miklós Edit pályafutása során második alkalommal állhatott dobogóra vk-versenyen, először 2015 januárjában, St. Moritz-ban lett harmadik. Érdekesség, hogy Stuhec is másodszor végzett dobogós helyen, ő az egy nappal korábbi sikerét követően ismét nyert.

Miklós a pénteki tizedik helyezéséért 26, a szombati harmadik pozíciójáért pedig 60 világkupa-pontot kapott. Teljesítménye azért különösen értékes, mert hagyományosan gyengébben szokta kezdeni az idényt. Korábban a legjobb eredménye Lake Louise-ban a 22. hely volt, amit tavaly ért el, ezt pénteken és szombaton jócskán felülmúlta.

"Fantasztikusan érzem magam, nagyon örülök ennek a harmadik helynek! Amikor leértem nem gondoltam, hogy ez elég lesz, de hát a harmadik helyet kértem, úgyhogy meg is kaptam!" – mondta a magyar szövetség levelében Miklós Edit.

Hozzátette: szerencséje volt az időjárással, és köszöni a sok szurkolást és pszichológusa, Vura Márta segítségét.

Stark Márton, az alpesi síelők szövetségi kapitánya a magyar szövetség közleményében úgy fogalmazott: az volt a cél, hogy Miklós Edit Lake Louise-ban dobogóra állhasson, és ez remek kezdés.

"Az, hogy aranyérmes legyen a világkupában nem elrugaszkodott cél. Azzal az akarattal, ami megvan benne, és azzal a sok munkával, amit belefektet, eléri célját. Sosem adta fel, hosszú utat tett meg, és nagyon megérdemli a dobogós helyezést" – nyilatkozta Stark Márton.

Eredmények, női lesiklás:

1. Ilka Stuhec (szlovén) 1:24.95 perc

2. Lara Gut (svájci) 1:25.06

3. Miklós Edit 1:25.38

Az összetett vk állása 6 futam után (még 31 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 358 pont, 2. Gut 230, 3. Sofia Goggia (olasz) 207, ...13. Miklós 86

A szakági vk állása 2 futam után (még 6 van hátra): 1. Stuhec 200 pont, 2. Gut 130, 3. Kajsa Kling (svéd) 105, 4. Goggia 102, 5. Miklós 86.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok