A címvédő Győri Audi ETO KC kilenc góllal győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton.

Újabb sikerükkel a győriek megőrizték százszázalékos mérlegüket a BL-ben, és biztosították, hogy a C csoport első helyéről jutnak a középdöntőbe.

Kiütéssel győztek a győri lányok a Bajnokok Ligájában

A sérült Tomori Zsuzsannát és Nora Mörköt nélkülöző vendégek remekül kezdtek, már 5-0-ra vezettek, amikor a hetedik percben a szlovén bajnokcsapat megszerezte első gólját. A hazaiak közül négyen is hiányoztak sérülés miatt, ennek ellenére visszakapaszkodtak és felzárkóztak (6-7), miközben a Győr több mint öt percig nem talált be.

Danyi Gábor vezetőedző időkérése után a csapat rendezte sorait, és tíz percen keresztül nem kapott gólt, a szünetben pedig hattal vezetett (10-16).

A második félidőben is hullámzó volt a játék, a Krim előbb ismét felzárkózott (16-19), majd a címvédő ETO 7-1-es sorozata következett. A tízgólos különbséget végül nem tudta elérni a vendégcsapat, de fölényes sikerét nem fenyegette veszély.

A szlovénok legeredményesebb játékosa Nina Zulic volt öt góllal.

A győriek – akik a továbbjutásukat már hétfőn biztosították – jövő szombaton a horvát Podravka Koprivnica ellen, hazai pályán zárják a BL csoportkörét.

Az eredmény 23-32 lett.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.