A címvédő Ferencváros mellett a Szolnok és a Vasas is papírforma győzelemmel zárt csoportjának élén a férfi vízilabda Magyar Kupa első fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Ferencváros, a Szolnok és a Vasas is papírforma győzelemmel zárta a Férfi Vízilabda Magyar Kupát

Fotó: Fradi.hu

A sorozat mostani első körében négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszottak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. Az itt megszerzett eredményeket továbbviszik magukkal a csapatok a második körbe, ahol a következő hétvégén újra négy négyes csoportban – kék, fehér, piros és zöld – küzdenek majd. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül.

A harmadik forduló csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik: az I csoportban a "színes" csoportok 1-2. helyezettje szerepelnek, míg a II-esben a 3-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, akik korábban összecsaptak.

Az augusztus közepén esedékes negyedik forduló lesz a sorozat utolsó szakasza, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

A Magyar Kupa győztese indulhat az Eurokupa 2021/22-es kiírásában.

MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.