Kizárólag az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése, hogy a Bajnokok Ligája hazai mérkőzései közül a második és a harmadik meccset biztosan a Puskás Arénában játssza le a Ferencváros – tájékoztatta a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok a Magyar Távirati Irodát.

A Puskás Aréna várja a Ferencvárost
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Emlékeztettek: idén nyáron rendezték volna az Európa-bajnokságot, és az UEFA kérésére nagyon jó minőségű hibrid gyepet telepítettek a Puskás Aréna pályájára – ilyen van az MTK stadionjában is –, amelynek a természetes, rendeltetésszerű élettartama egy év, meccsszámtól függetlenül.

Az Európai Szuperkupa után, a magyar labdarúgó-válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehetett sort keríteni az eredetileg is tervezett gyepcserére – fejtették ki. Hozzátették: ezért az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos, hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat igen.

Ehhez kizárólag az UEFA engedélyére van szükség. Az Európai Labdarúgó Szövetségnek kell ugyanis engedélyeznie, hogy az első hazai BL-mérkőzés után meccshelyszínt válthasson a csapat. Az engedély megszerzéséhez kérték az MLSZ támogatását is. Az NSK azon dolgozik, hogy mindhárom, de legalább a második és harmadik BL-meccs a Puskás Arénában legyen.

A Ferencváros az olasz Juventust, a spanyol FC Barcelonát és az ukrán Dinamo Kijevet kapta ellenfélül a csütörtöki csoportsorsoláson. A csoportkör programját még nem hirdette ki az UEFA, csak azt tudni, hogy a hat fordulóját október 20-21-én és 27-28-án, november 3-4-én és 24-25-én, illetve december 1-2-án és 8-9-én rendezik.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kevés a stadionépítők silány munkája. Kell a Fradi ""szurkolók"" rombolása a mielőbbi újrafelvonuláshoz a munkaterületre. Kevés volt a haszon a sokszorosan megdrágult (túlárazott???) stadion építőinek.
Jozefina
Meg áll az ész!!! "nagyon jó minőségű hibrid gyep" és évente kell cserélni!!!??? Mi pénzbe kerül ez??? Feltehetően mészéros termeli ezt is valahol felcsút örnyékén!!! Vagy szíjjátó távolkeleti programjának része??!!
legott
Én parlagfűvel ültetném be - mert ezt érdemlik
Ha meg raszta hajam lenne (vagy valami olyasmi), akkor meg... nos...

www.youtube.com/watch?v=2klQ8fGXAnA
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.