Új tulajdonosa lett a 110 éves Diósgyőri VTK-nak.

Új tuladonosa van a Diósgyőrnek, a Szijjártót jachtoztató Szijj László is bevásárolta magát

Az egyesület szerdai közleményében jelezte: aláírásra került a BORSODI SPORT Holding Kft. és az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződés.

"A DVTK mindig is nagy hagyományokkal és szurkolótáborral rendelkezett, de az elmúlt tíz évben a klub – az előző tulajdonosi körének is köszönhetően – újra visszakerült a magyar sport térképére"

- mondta dr. Magyar Mátyás, a BORSODI SPORT Holding Kft. ügyvezetője és a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa.

A 444.hu nézett utána, hogy 

Leisztinger most kiszáll, az új tulajdonos pedig a Bordosi Sport Holding Kft. lett. A cég nevében Magyar Mátyás ügyvezető nyilatkozott a DVTK honlapjának. Magyar a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa, és a cégiratok szerint ő az egyik tulajdonosa a december 29-én bejegyzett, vagyis vadonatúj cégnek. De jó eséllyel nem ő, hanem a másik tulajdonos tolja majd a milliárdokat a diósgyőri fociba. Ez a másik tulajdonos pedig a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft., rövidebb nevén Hódút. A számos közbeszerzésben érdekelt céget tavaly ősszel vette meg Szijj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa, Mészáros Lőrinc üzlettársa. (Szijj jachtján nyaralt Szijjártó Péter az Adrián.)

Szijjnak van már érdekeltsége a magyar fociban, a Duna Aszfalt nevét viselő tiszakécskei csapatban. A Tiszakécske 2019-ben feljutott az NB II-be, de egy szezon után kiestek a harmadosztályba.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.