Az ügyészség még tavaly novemberben lefoglalta, de csak most került nyilvánosságra az a telefonbeszélgetés, amelyet a 60 éves korában elhunyt Diego Maradona orvosa, Leopold Luque és a barátnője, a futballista házában tartózkodó Agustina Cosachow között zajlott írja a Blikk.

Az argentin ügyészség máig vizsgálja a 2020. november 25-én elhunyt Diego Maradona halálának a körülményeit. Az Infobae most nyilvánosságra hozott egy olyan felvételt, illetve üzenetváltást, ami a korábbi orvosa, Leopold Luque, és a futballista házában tartózkodó Agustina Cosachow pszichiáter között zajlott.

Luque éppen az autópályán haladt, amikor Cosachow hívta, hogy Maradonát újra kell éleszteni. Döbbenetes hallani, ahogy Luque a legnagyobb nyugalommal mondja, hogy:

A dagi ember meg fog halni, össze fogja sz.rni magát.

Közben Cosachow újabb üzenetben közli, hogy megjött a mentőcsapat, de legalább 10-15 perc kellett nekik, mire kiértek, akkor próbálták újraéleszteni, és mindenkit kiküldtek a futballista szobájából.

Bementünk hozzá, és teljesen hideg volt, mintha leáll volna a vérkeringése, megpróbáltuk mi is kézzel újraéleszteni, és úgy tűnt, mintha visszatérne a keringése, de Carlos Diazzal (a másik pszichológus) kiküldtek minket szobából. Amikor kijöttem nem lélegzett, nem volt pulzusa, halottnak látszott. Azért Te vezess nyugodtan, nehogy Veled történjen bármi baj az úton.

Aztán az orvos válaszolt Cosachownak és azt írta: „Mondják meg, ha valami bajuk van velünk”. A végén a nő annyit írt, hogy Luque-nak, hogy Maradona meghalt, amire az orvos pedig csak annyit válaszolt, hogy oké, 30 perc és ott vagyok.

Az egykori futballsztáregyik lánya, Dalma Maradona is hallotta a felvételt, és látta az üzenetváltást. Így kommentálta:

Most hallottam a felvételeket Luque és a pszichiáter között, és hánytam tőlük. Ez az ember, aki pénzt kapott apámtól, hogy ápolja, nem beszélhet így róla, Remélem kiderül az igazság, és mindenki megbűnhődik, aki apám haláláról tehet. Ha az igazság diadalmaskodik, mind a ketten börtönbe fogtok kerülni.

Dalma korábban hálás volt a doktornak, és azt mondta, Luque az egyik legjobb barátja volt az apjának, akiért mindent megtett az orvos, és reméli, nem fogják gyanúba őt. A beszélgetés után alaposan megváltozott a véleménye. Az ügyészség még vizsgálja a dokumentumokat, és akár emberölés is lehet a vád Maradona halálával kapcsolatban.

Forrás:Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almalibre
Azért az "ember" kifejezés kicsit erős...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.