Amikor közeledik a fociszezon érdemes lehet elgondolkodni egy jobb focicipő beszerzésén. Sokan nem fordítanak túl nagy figyelmet arra, hogy milyen felszerelésben űzik kedvenc sportjukat, azonban ha kicsit jobban megvizsgáljuk a kérdést, kiderül hogy a legfontosabb tényező a focicipő.

A sportszereket árusító boltok polcai roskadásig vannak ilyen lábbelikkel, de gyakran nagy fejtörést okoz számunkra a megfelelő termék kiválasztása. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a boltok eladói nem túlságosan segítőkészek és gyakran ők sincsenek tisztában a legfontosabb paraméterekkel. A következőkben nézzünk pár fontos gondolatot a stoplis cipőkről.

Hogyan válasszunk stoplis cipőt?

Kényelem, kényelem és kényelem. Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha sikerül olyan cipőt találnod, amely pontosan illeszkedik lábfejedre, azzal garantáltan pontos rúgásokkal fogsz majd tudni a kapuba találni. Ha megnézed a legnagyobb világmárkák, mondjuk a Nike vagy az Adidas termékeit, kiderül hogy a választék hatalmas, és ma már minden méretben és formában gyártanak stoplis cipőket.

A kényelem mellett nagyon fontos továbbá a focizáskor viselt lábbeli felülete is. Ezt semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ez érintkezik a labdával és a tapadásnak itt tökéletesnek kell lennie. Kiderül, hogy az olcsóbb focicipők abszolút nem alkalmasak a pontos rúgásokra és ez főleg azért van mert a felületük kialakításánál nem figyeltek a fizikai tulajdonságok optimális kialakítására.

A drágább lábbelik, amelyek közel százezer forintba is kerülhetnek tökéletesen illeszkednek a focilabdák felületéhez és így az elrúgás pillanatában kifejtett erő teljes mértékben átadódik a labdának repítvén így azt a céljához.

Hogyan válasszunk stoplis cipőt?

Egy jó focicipő talpa is a tökéletesség határára van fejlesztve. Ez szintén kifejezetten fontos, mert a focisták lábai folyamatosan nagy terhelés alatt vannak és ha a cipő talpa nem hajlik rendesen, akkor abból bizonyos esetekben akár sérülések is lehetnek.

A stoplik száma és elhelyezkedése sem mindegy. Erre azonban nincs univerzális képlet. Érdemes megpróbálni néhány focicipőt, a gyepen járni bennük egy kicsit és ezek után meghozni a fontos döntést, amely ha nem is egy életre, de azért jó néhány évre szól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.