A Paks 4-1-es győzelmet aratott a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így átvette a vezetést a tabellán.

NB I: győzött, és a tabella élére ugrott a Paks

Bognár György vezetőedző együttese sikerével a mezőnyben egyedüliként őrzi hazai veretlenségét.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Paksi FC-Diósgyőri VTK 4-1 (3-0)

Paks, 1712 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Könyves (12.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), illetve Pozeg Vancas (53., 11-esből)

sárga lap: Szatmári Cs. (45+2.), Szélpál (73.), illetve Vallejo (57.)

Paksi FC:

Szappanos (Simon B., 84.) – Szélpál, Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Windecker (Horváth K., 51.), Papp K., Mezei, Osváth – Hahn (Pesti Z., 84.), Könyves (Haraszti, 70.)

Diósgyőri VTK:

Ogyincov (Sentic, 23.) – Szatmári Cs., Csorbadzsijszki, Vallejo – Lukács (Pernambuco, a szünetben), Franchu (Bokros, a szünetben), Holdampf (Bényei, 71.), Pozeg Vancas, Stephen – Edomwonyi, Acolaste (Kampecisz, 75.)

A Paks ritkán látható körülmények között döntötte el a három pont sorsát az első félidőben: Hahn a találkozó elején véletlenül fejbe rúgta a vendégek kapusát, Ogyincovot, a hálóőr így olyan ökölvívóra hasonlított, aki komoly ütést kapott, ennek ellenére nem kért cserét. Az "ütés" – azaz rúgás – viszont nem múlt el nyomtalanul, ugyanis néhány perccel később Ogyincov borzalmasan jött ki egy beadásra, majd egy távoli lövésről maradt le, így kétgólos előnyre tett szert a Paks. A kapust végül lecserélték, de helyettesét is gyorsan felavatta a hazai együttes, amely ezzel a szünetig el is döntötte a három pont sorsát.

A fordulás után néhány perccel büntetőből szépített a Diósgyőr, amelynek cserekapusa, Sentic is beütötte a fejét a kapufába, amikor a 66. percben Könyves emelését védte óriási bravúrral visszafutás közben. A folytatásban próbálkozott a Diósgyőr, de a paksiak végleg lezárták a mérkőzést a csereként pályára lépő Haraszti és Hahn gyönyörű, kettő a kettő ellen végigvitt akciójával.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nyugi, a látszatbajnokság végére befut a ferencvárosi gyors! Az Ötödik Hadoszlopot ""etetni"" kell! Különben kit küldhetne ki ""népharag"" gyanánt!?!?!
szegény hazám
"a hálóőr így olyan ökölvívóra hasonlított, aki komoly ütést kapott, ennek ellenére nem kért cserét." Bocsánat, de én azt gondoltam, hogy van egy vezető, egyéni döntési képességekkel, és egy ilyen rúgás után (véletlen volt) tudja a helyzetet mérgelni, majd végrehajtja a cserét. Nem ismerhetem, hogy az orvos mit javasolt, de ha nem a cserét, mehet lapátolni, doktoriját nyugodt szívvel visszaadhatja. Visszatérve a vezetőre: ha már szót is fogadott a sérülést szenvedő kapusnak, a tartalékot nem kellett volna hagyni vissza öltözni, hanem elküldeni melegíteni. Ez kb. olyan, hogy abból baj nem lehet, ha a soronpó le van engedve. A második gól után jött rá a sérült, hogy feladatát nem képes ellátni, ezért cserét kért. Ő a szakvezető? Az meg nem csoda, ha egy bemelegítetlen kapus öt perc után gólt kap. Itt a meccs eredménye: Paks- Kuznyecov 3:0. Természetesen az ilyen gólok után minden játékos padlóra zuhan, percek kellenek a talpra álláshoz. Mi lett volna a tényleges végeredmény a 4:1 helyett, milyen lett volna a játék képe? Ez már sajnos sohasem deríthető ki...
jáger laszló
Paksnak kijár a sikerélmény!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.