Tovább emeli a bravúr nagyságát, hogy kézilabdában magyar válogatott még sosem nyert meg olimpiai kvalifikációs tornát.

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.

Páratlan magyar sportbravúr – A férfiak után női kéziseink is kijutottak a párizsi olimpiára

Kézilabdában magyar válogatott még sosem nyert meg olimpiai kvalifikációs tornát – most ez is sikerült     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese annak tudatában lépett pályára a Főnix Arénában, hogy csupán négygólosnál nagyobb vereség esetén nem jut indulási joghoz. A házigazda korán magához ragadta a kezdeményezést, már az első játékrészben kilenc találattal ellépett, a folytatásban pedig megtartotta magabiztos előnyét.

A mezőny legjobbjának megválasztott Klujber Katrin 11 gólt lőtt, Böde-Bíró Blanka tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. Az ötkarikás csoportokat kedden 17.30-tól sorsolják a francia fővárosban. Ezzel a férfiak után a hölgyek is kijutottak a párizsi olimpiára, amire negyedik alkalommal lesz példa. A magyarok mögött a vb-negyedik svédek szerezték meg az ötkarikás játékokra szóló repülőjegyeket.

A magyar női kézilabda-válogatott biztosan nem játszik az Európa-bajnoki címvédő Norvégiával a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, mert azonos sorsolási kalapban szerepel vele.

A kalapokat a nemzetközi szövetség honlapján hozták nyilvánosságra vasárnap este, mivel utolsóként a magyar válogatott is megszerezte a kvótát Japán 37-28-as legyőzésével Debrecenben. A csoportkör sorsolására kedden 17.30-tól kerül sor Párizsban.

A női kézilabdatorna sorsolási kalapjai:

1. Norvégia, MAGYARORSZÁG

2. Hollandia, Németország

3. Szlovénia, Spanyolország

4. Svédország, Franciaország

5. Dánia, Brazília

6. Angola, Koreai Köztársaság

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai:

1. Dánia, Spanyolország

2. Horvátország, Norvégia,

3. MAGYARORSZÁG, Németország

4. Szlovénia, Franciaország

5. Svédország, Egyiptom

6. Argentína, Japán

A csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Köszönet a Momentumnak, hogy Párizsban rendezik az olimpiát!
Sztyepospista
...Pedig a PÉNZ nem a kézisek felé ömlik, hanem erősen a focisták felé. Vagy, lehet sikert elérni igy is ? Mindenesetre nagy - nagy gratula a csapatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.