Az extrém sportok szerelmesei számára új közösségi tér alakult ki Békéscsabán. A megújult Extrém Sportpályán garantált a jó társaság és az adrenalindús sportos kaland.

A sport, több mint egyszerű mozgás. Alázatra, szorgalomra nevelő, közösséget és jellemet formáló, egészséget megőrző tevékenység, amely fejleszti a képességeket és megfontoltabbá is tesz. Ezért is nagyon fontos, hogy minél többen űzzük, minél többen minél többféleképpen leljék örömünket a mozgásban, a sportolásban. A sport olyan energiákat szabadít fel, amelyek új ismeretségekhez, új barátságokhoz vezetnek. A közös hobbinál, a közös sportolásnál kevés jobb összekötő kapocs létezik – számol be a Tények.hu.

Új közösségi tér az extrém sportok szerelmeseinek

Az extrém sportpályák világa magával ragadó és izgalmas kalandokat kínál minden vállalkozó szellemű sportkedvelő számára. Ezek a helyszínek nem csak a fizikai kihívások és az adrenalinbomba miatt vonzóak, hanem a közösség miatt is, amely életre szóló barátságokat és emlékezetes pillanatokat eredményez.

Békéscsaba városvezetése pontosan tudja, hogy a sport egy olyan terület, amire áldozni kell. Az elmúlt időszakban megvalósult nagyszabású sportinfrastruktúra fejlesztések valósultak meg, amik azt mutatják, hogy a város erejéhez mérten folyamatosan igyekszik támogatni a békéscsabai sportéletet.

Többek között megújult 5 műfüves sportpálya, felújították és bővítették az egyik sokak által használt, népszerű szabadtéri fitneszparkot. Rendezettebb környezet várja a sportolókat a Csányi utcai MÁV-pályán. Felújításra került a súlyemelők és az atléták öltözőjének épületei. Az önkormányzat mindemellett fejlesztette a Bessenyei utcai sportlétesítményt és bővíti az Árpád Fürdőben az úszók és vizilabdázók edzési lehetőségét szabadtéri street work parkkal, amit természetesen az uszoda látogatói is használhatnak.

Új közösségi tér az extrém sportok szerelmeseinek

A békéscsabai extrémsport-pályát 2020-ban a városi sportcsarnok mellől a MÁV-sporttelepre költöztették. Az eltelt évek alatt rengeteget fejlődött a létesítmény. A legutóbb egy spine mini félcső elemmel, és néhány street-es elemmel bővült az extrém sportpálya, ami megfelel a street és a park stílus kedvelőinek egyaránt. A pálya vonalvezetése, illetve a felhasznált technikai elemek kialakítása a fiatalok szakmai tanácsait figyelembe véve készült el. Fontos szempont volt, hogy a merész gördeszkások, a magabiztos görkorcsolyázók, rolleresek és a trükkös BMX-esek mind-mind feszegessék határaikat és fejlődjenek, miközben új készségeket sajátítanak el. A megújult pálya változatos, a kezdőktől a haladókon át a profi, nehézségi szintű elemekkel rendelkezik, így minden sportoló megtalálhatja a számára megfelelő kihívást. A pálya tervezése során minden apró részletet átgondoltak annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a saját stílusának megfelelő elemet és akadályt. Ez a magas színvonalú sportberuházás hosszútávon és generációkon keresztül szolgálja majd mind a verseny, mind a hobbi sport céljait.

A beruházás új dimenziót nyitott a fiatalok számára, akiknek az extrém sport a szenvedélye. Szemmel láthatóan egyre népszerűbb a fiatalok körében a hely. Ez a modern létesítmény nemcsak egy egyszerű sportpálya, hanem egy igazi közösségi tér is, ahol a fiatalok találkozhatnak, versenyezhetnek és inspirációt meríthetnek egymás tudásából. Az extrém sportolók visszajelzései szerint a kombináltelemek a legjobbak közé tartoznak az országban.

Új közösségi tér az extrém sportok szerelmeseinek

Mivel a környékben nincs ehhez hasonló, ingyenes, nyitott létesítmény, más településekről is vonzza a fiatalokat. A sportközpont kihasználtsága napról-napra növekszik. A Háromváros Kerékpáros Fesztivál részeként látványos, a nézők számára is izgalmas versenyt rendezett a Békéscsabai Extrémsport Egyesület. A helyszín nagyszerű sportinfrastruktúrájának és a lelkes fiataloknak köszönhetően alkalmas volt egy ilyen volumenű rendezvény befogadására és lebonyolítására.

Kaland, adrenalin, összetartó közösség! Ezt kínálja a megújult békéscsabai extrém sportpálya. Legyen szó gördeszkázásról, BMX-ről, görkorcsolyázásról vagy rollerezésről, itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kihívást. Ha szeretne valami igazán különleges élményt, érdemes kipróbálni, és megmártózni az extrém sportpálya nyújtotta kalandban.

Forrás: Tények.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Remélem, hogy ezt a ""sport""pályát viszonylag közel építették a traumatológiához! Ne kelljen túl hosszú idő, amíg odaérnek a ""sportoló"" fiatalokkal.
Tessék már megindokolni, hogy miért éppen ez az a ""sport???"", amire mindenáron kellett a közpénzt elkölteni? Félreértés ne legyen, nem a sportra költés ellen van kifogásom. De erre, ilyenre?!?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.