Bécs‒Budapest - Életveszélyes dologra vállalkoznak azok a magyarok, akik rendszeresen járnak ki Ausztriába, hogy pénzért vérplazmát adjanak. Az utaztatásukra szervezett vállalkozás mégis teljesen legális, mi is viszonylag könnyen megtaláljuk őket.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsuzsu
Most a vér ..aztán a fél vese,máj lebeny,..nem sorolom..pénzért igen,de eltemetjük szeretteinkkel együtt, a másoknak életet jelentő szerveket.
csutak
@zsuzsu: A mélyen letisztelt orvosok miért hagyják eltemetni a használható szerveket?
Ugyanis, ha én életemben nem tiltakozom írásos formában szerveim implantálása ellen, akkor én (én már nem!) az átlag haladó potenciális donor vagyok egy baleseti halál esetében.
Ez bizony az orvosok (magukat annak valló humanoid alkatok!) felelőssége, csak ugye egyszerűbb elkaparni, mintsem szakszerűen kimenteni a használható szerveket.
Félek attól, hogy az orvosok nagy részének lövése sincs, mit és hogyan tegyen, de nekik jár a "dr" ami lehet Drótos is!
feketeözvegy
@Atomqkac: drága volt a meleg kaja? Egy pár debreceni, 1-2 szelet kenyér és mustár.........
A vér sokkal drágább, és életet ment.
Sok ember ingyen adta, mert segíteni akart másoknak.
Volt olyan a ritka vércsoportom miatt, hogy a munkahelyemről vittek vért adni mert sűrgősen kellett......és mentem, szó nélkül. Aztán örültem, hogy túlélte a beteg, és abban nekem is volt egy kicsike részem.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@feketeözvegy: igen, a pesti főnökség úgy gondolta, hogy drága! Mint írtam hiába tiltakoztunk mi, dolgozók és hiába tiltakoztak a donorok, nagy ívben xartak a fejünkre.
Ennek a ténynek komoly része volt abban, hogy fölmondtam.

Egyébként meg tied minden tiszteletem, a viselkedésed miatt! :) Sok ilyen kellene, mint te, de én annak örülnék a legjobban, ha itthon is megbecsülnék azokat az embereket,(anyagilag is) akik a legdrágábbat adják magukból másoknak, ismeretlenül.
feketeözvegy
@Atomqkac: régebben nagyon jól megszervezték a véradásokat. Sokan mentünk és sosem pénzért.
Utána ahogy mondtad, leültünk, ettünk, ittunk, hülyéskedtünk........összekovácsolódtunk az évek folyamán.
zsuzsu
@csutak: Nem gondolnám,hogy csak az orvosok a hibásak ebben Az emberek hozzá állását e-témához, kellene megváltoztatni ,mert hiába van érvényben az általad említett nyilatkozat ,ha a potenciális donor hozzátartozója megtagadja a belegyezését,(mert helyesen vagy nem de kérik), akkor egy orvos sem fogja magára vállalni azt hogy kivegye a szerveket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.