Vitray Tamás elárulta, mit gondol a mai tévésekről: úgy véli, egészen más készségekre van szükség most, mint régen. 

Interjút adott a Storynak Vitray Tamás, aki többek között arról mesélt, mit gondol a mai televizós műsorvezetőkről. A Kossuth-díjas újságíró, riporter, a Magyar Televízió örökös tagja szerint kétségtelenül megváltozott a tévézés, de semmiképp sem szabad azt mondani, hogy régen jobb vagy rosszabb lett volna, egyszerűen csak más. 

Vitray Tamás szerint ez az elvárás egy mai tévéstől: Jóképű legyen és higgye azt magáról, hogy mulatságos

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Teljesen más készségek kellenek ma, mint évtizedekkel ezelőtt. Jóképű legyen, beszédképes, és higgye azt magáról, hogy mulatságos − ezek számítanak leginkább. Ha vonzó, ha sokan nézik, tulajdonképpen már meg is felelt. Nem is derül ki, hogy az illető birtokában van-e azoknak a tulajdonságoknak, amelyek egykor fontosak voltak, hiszen nem is szükségesek. Szinte minden megváltozott, nem tudom azt állítani, hogy rosszabb, de azt sem, hogy jobb lett, egészen egyszerűen más. Talán a technikai fejlődés ment a személyiség rovására.

A 91 évesen újra házasodott Vitray szerint azonban nem változott meg minden: a tömegből még mindig azok tudnak kitűnni, akik többet tudnak a többieknél. Friderikusz Sándort hozta fel példának, aki több évtizedes karriert tudhat magáénak. 

Forrás: Story

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Vitraynak pedig elég volt az a különleges tudása, ami ma már általános alapkövetelmény a legtöbb munkahelyen: beszélt angolul. Ehhez még egy sámli és mehet a riport minden tapasztalat nélkül. Aztán beletanult. Persze, nem is volt nagy tülekedés a szakmában.
Nem kell ez! Üljön az új neje mellett és ne szóljon bele abba, ami elment mellette!

***

"Teljesen más készségek kellenek ma, mint évtizedekkel ezelőtt. Jóképű legyen, beszédképes, és higgye azt magáról, hogy mulatságos − ezek számítanak leginkább. Ha vonzó, ha sokan nézik, tulajdonképpen már meg is felelt. Nem is derül ki, hogy az illető birtokában van-e azoknak a tulajdonságoknak, amelyek egykor fontosak voltak, hiszen nem is szükségesek."

Nem mondom, hogy nincsen igaza, csak ne hazudja azt előtte, hogy "semmiképp sem szabad azt mondani, hogy régen jobb vagy rosszabb lett volna, egyszerűen csak más."!
Géza
Ami nem változott, karizma nélkül senki maradsz!
vacsi
Igaza van! Nekünk épp ezért nincs is TV-nk.
Billibácsi
Sajnos a mai tévés személyiségek egy jelentős részének a beszédkészsége, beszédkultúrája enyhén szólva kívánni valót hagy maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.