Akinek van gyereke, az tudja, hogy a lázmérés egy pokoli feladat addig, amíg a kis beteg meg nem tudja, és akarja tartani a lázmérőt a hóna alatt. A legtöbb anya retteg attól, hogy a baba popsijába dugja a lázmérőt, a fülhőmérők (már ami 20. 000 forint alatt van) pontatlanok, a homlokhőmérők úgyszintén. Egy hároméves gyereken se lehet rendesen hőt mérni, ha megmakacsolja magát, és nem hajlandó a hóna alá kapni a műszert.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Nyilván,többen ismerjük a Homlok lázmérőt,mely egy olyan plasztik lapocska,mely a homlokra simítva ,a hőmérséklet függvényében számokat jelenít meg ,a test hőmérséklete alapján.
Megjegyzem:egy anya látja és kezével érzi,ha lázas a gyereke és fél,vagy egész kúppal jutalmazza a gyereke popsiját ,és nem rohan orvoshoz,csak indokolt esetben !
Rövidebbre fogva,ez is spanyol viasz,de régóta ki van találva !Egy újszülöttnek ,persze,új !
Angelika
Igazad van, ismerem én is a homloklázmérőt, de az maximum azt állapítja meg, hogy hőemelkedése, vagy láza van a gyereknek, de hogy mennyi...? Nem a pontosságáról híres, ezt lássuk be! Amúgy én is tudom egy homlokpusziból, hogy lázas-e a gyerek, de azt nem tudom megállapítani, hogy 37,8 vagy 38,7 a láza, és bizony a kúpot sem tolom egyszerűen egy gyerek fenekébe, mert ha már egy kicsit nagyobb (2-3 éves), elég komolyan ellenkezik, és keservesen sír is. Szóval azért szerintem nem árt tudni pontosan, hogy mennyi a gyerek hője. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.