Gyerekkorom nagy élménye volt Stirlitz kalandjait követni A tavasz tizenhét pillanata című szovjet filmsorozatban. Stirlitz egy második világháborús James Bond volt, jóképű, a nők megvesztek érte, de ő keményen és szeisztematikus ellenállt minden csábításnak. Úgy emlékszem, mindig szomorkás volt, talán hiányzott neki a nagy Szovjetúnió, és Sztálin. Erre az érzésre egyébként a film zenéje is rátesz. Nehéz ám a kémek élete...

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkorszak
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pictor
A filmnek megvolt a sajátos hangulata, és a sajátos narrátor szöveg ami máig elkisér:
"Stirlitz, mikor este átment a parkon, észrevette, hogy egy szempár figyeli.
- Müller - gondolta Stirlitz.
- Stirlitz - gondolta a bagoly.":))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
'43 tele.Helyszín Berlin.Szűk sikátorban ügynökünk fejét lehajtva szokásos barna kalapjában sétál.Egyszer csak két árny tűnik föl,közelednek.Titkosügynökünk felsandít s hallkan megjegyzi,-Hm kurvák.
A két árny szinte egyszerre.-Hm Stirlitz.
martinpalermo
@Angelika:) jó reggeltÉn ezt olvastam,erről."A II.világháború idején a katonai hírszerzés ügynökeként Németországban dolgozott Stirlitz kitalált személy,népszerűsége mégis az orosz történelem valódi hőseivel vetekszik." máshol:" Kitalált személy,ám nem teljesen a képzelet szülötte. Létezett egy minta Willi Lehman"...továbbiakban azt írják,hogy lehetetlen lett volna az,hogy a Német hadseregben ilyen magas pozícióba kerüljön,mert a belső elhárítás minden SS vezetőnek a családfáját 1750,ig visszamenően felkutatták:)A filmsorozat 1973 ban ,készült el.Nekem ahol tanítottam ,megvolt szalagon minden rész, most már merev lemezen van,jó lesz az unokáknak.
Angelika
@martinpalermo: Na, de nálunk mikor ment? 73-ban? Akkor hogy emlékszem rá? Csak három éves voltam...
martinpalermo
@Angelika: ) Szovjetunióban,1973 ban ,már műsoron volt,én úgy gondolom nálunk,is akkor vetíthették.Én is archívumból másoltam--de '73 szinte biztos ha odaát már akkor műsoron volt.
Angelika
Markáns film lehetett, hogy így megmaradt bennem... :D
pictor
A filmnek megvolt a sajátos hangulata, és a sajátos narrátor szöveg ami máig elkisér:
"Stirlitz, mikor este átment a parkon, észrevette, hogy egy szempár figyeli.
- Müller - gondolta Stirlitz.
- Stirlitz - gondolta a bagoly.":))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.