Nem egy élsportoló veszíti el a talajt a lába alól, miután visszavonul. Idehaza is ismerhetünk több példát, külföldön Ian Thorpe kálváriája ad témát a világsajtónak évek óta.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lapajka
A pszichológiája ennek egyébként eléggé érdekes. Mivel nem ritka jelenség, mondhatni sztárbetegség, a csúcs utáni depresszió - bár sokaknak már közben is előjön - amikor már nem ünnepelt topon levő sztár, csak ex-sztár, már nem tudja hozni azt a színvonalat, amit amikor a csúcson volt... élsportnál ugye bizonyos egyéni sportágakban baromi nehéz 5-10 évnél tovább fenntartani ezt, más sztárságnál (pl színészek zenészek, ha valóban nagy a tehetség, akkor akár egy élet is lehet, de sokaknál nem jön be, a hosszútávú sztárság) és jön a depi.. miért? Azért mert a civilizációnk aránytalan és igazságtalan, mint mindenben, ebben is. túl-emeli a sztárt. Túlfizeti, túlünnepli, túl dicséri és amikor a fókusz lekerül róla, akkor a űr, és hiányérzet keletkezik pszichésen, ami szinte elviselhetetlen, ezért kezdenek el inni -drogozni és lesznek öngyilkosok többen közülük... Ez kb olyan mintha minden nap egy évig etetnénk valakit nap 3-x egy luxushotelben, hozzászokna, aztán áttennénk egy kórházi konyhába és etetnénk onnan egy évig, vagy akár egy átlagos étteremben, borzalmasan szenvedne, mert hozzászokott a luxusételhez...A lehullott csillagoknál nyilván nem a luxusélet hiánya a legfőbb gond, pláne hogy többen közülük a vagyonukat és életszínvonalukat meg tudják tartani, azután is hogy már kvázi elfelejtették őket. Hanem a becsvágy, az a zsongató érzés mikor tízezrek ünnepelnek tapsolnak, hívnak fellépni interjúba ezerfelé, tv-be stb A luxusnál, ha esetleg el is veszett az is, sokkal inkább hiányzik az emberek ilyen viszonyulása, a nagy sztár ugye egy csomó előnyt élvez, más szemmel néznek rá, kedvesek vele, tisztelik stb stb stb, NA ENNEK AZ ELVESZTÉSE, az elfeledettség, a mellőzöttség érzése az ami miatt lelki problémái lesznek, főleg az arra hajlamosabbak. Hiába is él még akkor is átlag felett, akkor is kvázi elvonási tünetei vannak. A sztárság olyan mint a drog, amikor a csúcson vagy amikor ünnepelnek, hívnak, tapsolnak, díjaznak, dől a pénz, a nő, a siker... az egy euforikus...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.