Növekvő kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezűleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál - olvasható az NBC Philadelphia internetes oldalon.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: dilike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Evikati
Amerika nagyon messze van tőlünk a gasztronómia területén is. A magyar emberek mindig kalóriadús étkeket főztek és fogyasztottak. Akkor is, amikor valóban gondot okozott egy asszonynak kevés hússal, vagy hús nélkül elkészíteni egy ebédet. Bár ma már nagy súlyt fektetnek az egészséges táplálkozás reklámozására, nagyon nehéz a magyar szokásokon változtatni. A pörkölt, a csülök, a töltött káposzta nem mondható éppen kalóriaszegény ételeknek, de nagyon finom. Én ugyan már 5 év óta változtattam étkezési szokásaimon (egészségi okok miatt), azért vendégségben, nyaraláskor nem tudok és nem is akarok lemondani a gasztronómiai élményekről. Családom tagjainak a legnagyobb örömet a jó, csípős, szaftos pörköltek jelentik, és az óriás rántott szelet. Nyam, nyam...:-)
dilike
@Evikati: inkább azért raktam be, mert a gyorséttermi kaja kezd itthon is népszerű lenni, nem beszélve a chipsről, kóláról, az egyre nagyobb (+20% ingyen!) édességekről. én ezekre szívem szerint jövedéki adót vetnék ki.érdekes, olyat még sose láttam, hogy mongyuk + 2szem alma ingyen...múltnap reggel a pesti gyorson láttam, jogy egy kiskölyöknek a nagypapija kólát és chipset vett elő reggeli gyanánt. komolyan nem lehetett volna legalább egy zsemlét megkenni?
én ezeket a hagyományos magyar kajákat nem naon szeretem, nekem sósak, zsírosak. hülyét is szoktak kapni tőlem, mikor tészta nélkül eszem a húslevest, úgy szedek pörköltet, hogy ne kerüljön a tányéromba szaft, nem szretem a rántást, és párolt zöldséget kérek a sült mellé...
viszont édesszájú vok, nagyon :D bögrés mákos, gyümölcsös rétesek, madártej, kakaós lepény, tejberizs, kelt kalács...etc (a vajkrémes tortacsodákat, meg az omlós-linzerszerű-tésztákat nem szeretem)
és karamella! azért elkárhoznék :)
latorkuvasz
szeretném elismételni a szokásos hozzászólásomat:
amerikaiak...
Tcat
"A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetője, Brian Wansink által példaként felhozott The Joy of Cooking című szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelső, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg. "

Nemlehet, hogy azért (is), mert azóta amerika bizony reng a hájtól, a nagy test fenntartásához meg kell a power :)

Amúgymeg nem csak attól egészségesebb, mert mondjuk kisebb a kalóriatartalma, hanem mert pl. biztos, hogy nem egészben patástól, szarvastól van bedarálva a tehén a hambiba. Most miért, kitudja mit tosznak eléd a mekiben... :) Én speciel nagyon-nagyon ritkán eszek McDonald's és tsai kajákat.

@dilike: teljesen egyet kell értsek a chips+kóla vs. normális reggeli, zöldség, gyümölcs témában felvetettekkel. A pörkölt szaftot meg tényleg csak módjával, úgy jó az! :)

@Evikati: csípős pörkölt, fincsi :) Nem vagyok nagy pörköltös egyébként, de a módjával csípős kajákat szeretem.
Evikati
@latorkuvasz: Amerikában nagyon változatosan lehet étkezni, aki nem szereti a hamburgert, sült krumplit, bármit megtalál. Mi, ettünk magyar csárdában, texasi étteremben, szlovák konyhán. Lehet válogatni, kinek mi az igénye, olcsón és jót.
Tcat
Viszont ettől az édesség felsorolástól rámtörtr az ehetnék. :) Mocskos módon édesszájú vagyok... Mintha lenne még egy kis jégkrém. Kap egy kis tejszínhabot + csokiöntetet... :D
Evikati
@Tcat: De jó neked! Én meghamiztam a zellerkrémlevest:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.