Növekvő kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezűleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál - olvasható az NBC Philadelphia internetes oldalon.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: dilike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dilike
@Evikati: inkább azért raktam be, mert a gyorséttermi kaja kezd itthon is népszerű lenni, nem beszélve a chipsről, kóláról, az egyre nagyobb (+20% ingyen!) édességekről. én ezekre szívem szerint jövedéki adót vetnék ki.érdekes, olyat még sose láttam, hogy mongyuk + 2szem alma ingyen...múltnap reggel a pesti gyorson láttam, jogy egy kiskölyöknek a nagypapija kólát és chipset vett elő reggeli gyanánt. komolyan nem lehetett volna legalább egy zsemlét megkenni?
én ezeket a hagyományos magyar kajákat nem naon szeretem, nekem sósak, zsírosak. hülyét is szoktak kapni tőlem, mikor tészta nélkül eszem a húslevest, úgy szedek pörköltet, hogy ne kerüljön a tányéromba szaft, nem szretem a rántást, és párolt zöldséget kérek a sült mellé...
viszont édesszájú vok, nagyon :D bögrés mákos, gyümölcsös rétesek, madártej, kakaós lepény, tejberizs, kelt kalács...etc (a vajkrémes tortacsodákat, meg az omlós-linzerszerű-tésztákat nem szeretem)
és karamella! azért elkárhoznék :)
latorkuvasz
szeretném elismételni a szokásos hozzászólásomat:
amerikaiak...
Tcat
"A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetője, Brian Wansink által példaként felhozott The Joy of Cooking című szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelső, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg. "

Nemlehet, hogy azért (is), mert azóta amerika bizony reng a hájtól, a nagy test fenntartásához meg kell a power :)

Amúgymeg nem csak attól egészségesebb, mert mondjuk kisebb a kalóriatartalma, hanem mert pl. biztos, hogy nem egészben patástól, szarvastól van bedarálva a tehén a hambiba. Most miért, kitudja mit tosznak eléd a mekiben... :) Én speciel nagyon-nagyon ritkán eszek McDonald's és tsai kajákat.

@dilike: teljesen egyet kell értsek a chips+kóla vs. normális reggeli, zöldség, gyümölcs témában felvetettekkel. A pörkölt szaftot meg tényleg csak módjával, úgy jó az! :)

@Evikati: csípős pörkölt, fincsi :) Nem vagyok nagy pörköltös egyébként, de a módjával csípős kajákat szeretem.
Evikati
@latorkuvasz: Amerikában nagyon változatosan lehet étkezni, aki nem szereti a hamburgert, sült krumplit, bármit megtalál. Mi, ettünk magyar csárdában, texasi étteremben, szlovák konyhán. Lehet válogatni, kinek mi az igénye, olcsón és jót.
Tcat
Viszont ettől az édesség felsorolástól rámtörtr az ehetnék. :) Mocskos módon édesszájú vagyok... Mintha lenne még egy kis jégkrém. Kap egy kis tejszínhabot + csokiöntetet... :D
Evikati
@Tcat: De jó neked! Én meghamiztam a zellerkrémlevest:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.