Darabjait javítás nélkül vetette papírra, teljes műveket egyszeri hallás után, emlékezetből le tudott kottázni. Wolfgang Amadeus Mozart osztrák zeneszerző, minden idők egyik legnagyobb zenei lángelméje 260 éve született. Mozart dallamai mindenhol felcsendülnek – de vajon ismerjük ezt a nagyszerű zeneszerzőt? A róla keringő legendákat és az azok mögött rejtőző valóságot?

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Illuminati tag volt.
Halál oka:
Mérgezés.
Simán eltették láb alól.
Az ok a Varázsfuvola megírása volt, amiben burkolt infókat csempészett a műbe, akart kiszivárogtatni.

Az illumináti névtelenül rendelte meg tőle a Requiem -et, előre kifizette.
A mű célja a halálának megünneplése volt illumináti módra.
Ha nem írta volna meg a Varázsfuvolát(amiből később kivettek részeket), akkor nem névtelen sírban lett volna eltemetve, hanem hatalmas pompával, szoborral...
KERKA
A téma aktualitása, hogy éppen tegnap láttam az Amadeus előadást a Pécsi Nemzeti Színházban. Lenyűgöző volt, briliáns szereposztásban, briliáns előadásban.
Mozart hiába volt zseniális zeneszerző, az akkori császári udvarba nem tudta bemuzsikálni magát. Nem tudta fölvenni a küzdelmet a Salieri által irányított zenei hagyománnyal. Mozart hozta a reform elképzeléseit( német nyelvű opera) de nem tudta elfogadtatni az elképzeléseit. Ahogy lenni szokott, nélkülözésben, nyomorban, betegségben halt meg fiatalon.
A darabban nincs utalás arra, hogy Salieri mérgeztette volna meg.
Viszont éjjel, kitalicskázták a temetőbe és búcsúztatás nélkül egyszerűen bedobták egy sírgödörbe. Mondjuk én sírva fakadtam, de ez a színház lényege, hogy érzelmeket indítson el.
Kiemelem Rátóti Zoltán művész úr zseniális Salieri alakítását. Természetesen a közönség vastapssal jutalmazta a feledhetetlen előadást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.