"Buta szőke", "intelligens barna": a mi világunkban sokszor pusztán a hajszín alapján alkotunk sztereotípiákat. Mi a helyzet a macskákkal? Összefügg-e a cica bundájának a színe a személyiségével? Ma már kissé viccesen hangzik, de az 1870-es években az emberek megpróbálták a macskák személyiségtípusát a bunda színe alapján kitalálni. A teknőctarkák szerintük mindig temperamentumosak, a cirmosak higgadtak, a fehér színűek pedig kitűnő egerészők voltak (utóbbi sztereotípia a molnárlegényektől maradt ránk: úgy gondolták, hogy a fehér liszteszsákok között a legjobban egy fehér macska tud vadászni).

Forrás: macska.tv
Feltöltő: macskatv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

macskatv
És a Te macskád? Összefügg a bundájának a színe a személyiségével?
ugyeugye
@macskatv: Nem tom. Nincs macskám. Szeretem az állatokat, de nem a lakásban. Ha mégis olyan helyen laknék és tartanék, akkor a szép egyszínű szürkére szavazok.

Magyarázd meg nekem légyszike, h miért utálod a kutyákat?
dilike
@macskatv: az én macskám tisztára olyan, mint az orosz kék, csak hófehér...és igenis imád lopni, bár tudja, hogy tilos :)
okos, ragaszkodó (és hozzánk, nem a házhoz, költözés után sem kellett bezárni, már aznap este jött haza enni :D), de félénk az idegenekkel. ja, és a család két kutyája rajong érte, ő meg néha hagyja magát körbenyalogatni. nem nyávogós, nem karmolós, ha nem tetszik vmi morog és harap(!).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.