A modern plakátművészet megalapozójaként és Párizs mítoszának megteremtőjeként is ismert francia Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) grafikáiból nyílt kiállítás szerdán Salgótarjánban.

Toulouse-Lautrec műveiből nyílt kiállítás Salgótarjánban

A Kesauri-gyűjtemény eredeti művei a lengyelországi bemutatkozást követően először a nógrádi megyeszékhelyen láthatja a magyar közönség – hangzott el a szervezők szerdai sajtótájékoztatóján. A Belle Époque krónikása című tárlat csütörtöktől augusztus 16-ig látogatható a Dornyay Béla Múzeumban.

Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum grafikai gyűjteményének muzeológusa a sajtótájékoztatón elmondta: Toulouse-Lautrec litográfiával emelkedett ki, ezek az alkotások láthatók Salgótarjánban.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
Biztos érdekli azt a sok "nemzetiségit" aki itt lakik,mert hogy a sok kivezényelt iskoláson kívül alig nézi meg valaki az biztos.Tegnap Dömsödit a főtéren is halgatták vagy 20-an ,de csak azért ,mert a buszmegállónál nyilatkozott és akiknek nem jött a busz azok épp ráértek! Döglött város a miénk!Mindegy ki volt épp hatalmon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.