A Szegedi Vadasparkban tölti kényszerpihenőjét – és bár eddig Robinak becézték, most kiderült, hogy valószínűleg nőstény.

A Nemzet Medvéje elég megviseltnek tűnik a fogságban – fotók

A 2-3 éves állat – a korábbi feltételezésekkel ellentétben – valószínűleg nőstény – lepett meg mindenkit Veprik Róbert, az állatkert igazgatója.

A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres kóborlás során. Miután a Szegedi Vadasparkba szállították, az állatkert medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyezték el. Inni és enni kapott, kiengedése után azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menühöz.

A Nemzet Medvéje elég megviseltnek tűnik a fogságban – fotók

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy az igazgató altató lövedékkel elkábította.

A Magyarországot napok óta izgalomban tartó medvéért még szabadságmenetet is szerveztek a Facebookon. És mintha az is kérdésessé vált volna, hogy szabadon engedik-e, az eredetileg tervezett helyszín, a Bükk, legalábbis bizonytalanná vált.

Az állat további sorsáról hétfőn – valamennyi érintett szervezet képviselőjéből álló – bizottság dönt, mert a medve viselkedése a szakembereket is meglepte, túlságosan szelídnek, békésnek tűnik – közölte az igazgató.

(MTI/hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hívják össze a Nemzetbiztonsági bizottságot, hogy mi legyen a maci sorsa, legalább valami értelmest is csinálnak. A sorozásba már így is belehülyültek, legalább lazítanak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Ez a Robi esetleg Roberta, hiszen nőstény, vagy talán transzvesztita a maci.
wagabund
szóval amit biztosan tudunk: 2 vagy 3 éves, vagy fiú, vagy lány, vagy 80 vagy 100 kg, talán 250, de lehet hogy 300 kilométert is kóborólt az alternatív Robi..

hát iegen...az Amerikai, horribile dictu az Alaszkai rezervátumokban más a helyzet...ott a sok-sok Grizzly medve alig lát embert...az is inkább szalad a repülőjéhez...
Eladott Ország
Hívják össze a Nemzetbiztonsági bizottságot, hogy mi legyen a maci sorsa, legalább valami értelmest is csinálnak. A sorozásba már így is belehülyültek, legalább lazítanak.
wagabund
@Eladott Ország: bocsánat minden érintettől, de ezen a dumán felröhögtem...ez jóóóó...

ez a qurva medve megkavarta rendesen a gyűlölködést...de pár nap, és végre visszaáll a rend...
kereső
@Eladott Ország: na de mi van,ha a Nemzetbiztonsági izé kideriti,hogy Soros küldte a macit-hiszen azt se tudni,hogy fiú-e,vagy lyány-és akkor már bizony nemzetbiztonsági kockázat lesz belőle,és jöhet semmilyen zsolt,aki egyébként is csak kocavadász,hiszen csak háziállatokra lövöldöz.Ne akarj te rosszat ennek a kis tündi-bündi mackónak.
wagabund
..."A Nemzet Medvéje elég megviseltnek tűnik a fogságban"...

akárki írta a címet, annak szólok, hogy ez a maci futólépésben, nehezített körülmények között, étlen-szomjan lenyomott háromszáz kilcsit...aztán elsötétül a kép, majd fura lények húzzák-vonják, és mintha néznék, meg valamivel villognak..hát persze hogy megviseltnek tűnik...mert az is kiskezitcsókolom...
Fradigege
Milyen nemzet medvéje???
A Kárpát-medencében minden medve a nemzet medvéje!
Desischado
Ez a kép szívszorító, magányosan egy beton helységben... Remélem, megfelelő helyen szabadon engedik!
wagabund
@Desischado: a szakemberek szerint tiszta, alom nélküli betonon nem is szabad(na) az állatot elhelyezni...pláne, hogy ott aludjon...hiába a vastag bunda, ez nem husky..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.