EBBEN VAN MAGÁBAN IS PIKANTÉRIA!!! =)) Esterházy Péter Kossuth-díjas író, a kortárs magyar prózairodalom egyik legjelentősebbnek tartott alakja ma lenne hetvenéves. A magyar történelemben fontos szerepet játszó Esterházy család fraknói grófi alágának leszármazottja Budapesten született 1950. április 14-én. Diplomát az ELTE matematika szakán szerzett, majd a Kohó- és Gépipari Minisztérium Számítástechnikai Intézetében dolgozott számítástechnikai rendszerszervezőként, ám 1978-tól az írást tekintette főfoglalkozásának. …

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Javított kiadás?

Napláne, hogy talán – sőt egészen biztosan - nem épp nem ti vagytok a legautentikusabb emlékezők

Maradjunk abban – nem akarván Péter barátom nevével visszaélni – hogy van némi pikantéria abban, hogy a párt központi napilapja megemlékezik Esterházy 70. születésnapjáról.
No de ezt hic & nunc hagyjuk és ragadjunk le a tényeknél.
A cikket így promózza a portál a főoldali kínálóban:
„Hetvenéves lenne Esterházy Péter
A magyar prózairodalom egyik legjelentősebbnek tartott alakja 2016 júliusában hunyt el.”
Amit egy árnyalattal javított a cikkben „Esterházy Péter Kossuth-díjas író, a kortárs magyar prózairodalom egyik legjelentősebbnek tartott alakja ma lenne hetvenéves.”-re.
A dolog főleg a kortárs jelző nélkül nagyon nem illik Péter szerény – bár bőven lett volna mire szerénytelennek lennie – megnyilvánulásaihoz. Azonban az a „tartott” dolog ez meg a másik oldal, sőt igen durva szóhasználat. Bár a portál, akinek a nevében íródott a cikk, nem éppen műveltségéről híresült el! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.