NEM CSAK FÉLMŰVELT, DE FELÜLETES IS!!! =)) Valamikor a messzi hatvanas években egyszerre indult két, nagyjából azonos körülmények közül érkező, a szovjet birodalom megszállása alatt nyögő, közép-európai, nagy tehetségű alkotó. Egyikük a Hamu és gyémánttal, valamint a Csatornával, másikuk a Szegénylegényekkel és a Csillagosok, katonákkal tette le névjegyét hazája és a világ filmművészetének asztalára. Mindkettejük indulásában ott volt a megkérdőjelezhetetlen nemzeti ethosz. …

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mikor egy buta műveletlen paraszt-suttyó hazudik

Az igazat megvallva már nem is tudom, hogy hazudnak-e vagy már ilyen mértékű az önámítás

Zsóti legújabb vezércikke „Nincs visszaút!” a szokásos. Bár talán egy árnyalattal kevesebb benne ocsmány kifejezés. Azonban ahogy szokta megcsillogtatta eredendő butaságát és erősen hiányos műveltségét.
A szerencsétlen Andrzej Wajda –t és Jancsó Miklós-t találta meg példabeszédnek. Mondván „Mindkettejük indulásában ott volt a megkérdőjelezhetetlen nemzeti ethosz”! Hic & nunc kihagyom az értekezést a „akinek lemészárolták édesapját Katinyban.” és „akinek az ldesapja 1916-tól az erdélyi kormánybiztos titkáraként tevékenykedett” témában. Maradok a műveltség, tájékozottság kérdésében. „Egyikük a Hamu és gyémánttal, valamint a Csatornával, másikuk a Szegénylegényekkel és a Csillagosok, katonákkal tette le névjegyét ” – írja a fő-CÖF-ke.
Ezzel szemben,
egyfelől; A harangok Rómába mentek (1958) és az Oldás és kötés (1963)
másrészt; Pokolenie, A mi nemzedékünk (1955)
sem volt piskóta.
Azonban az a kirohanása, hogy „a magyar Jancsó Miklós pedig a Nekem lámpást adott az úr Pesten, s még ki tudja, miféle szörnyűségekkel rombolta le ugyanazt az életművet.”!!
Csak nem Jancsó úgynevezett ezredfordulós hexológiájára gondoltál Zsóti???
Ami pedig az „ugyanazt” illeti az akkora baromság, hogy még kritikát sem érdemel! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.