Maradnak Balatonakarattyán, de a körforgalomhoz költöznek. Hogy mi lesz a régi boltjukkal, azt egyelőre még ők sem tudják, az újat viszont legkésőbb pünkösd hétvégéjén már kinyitnák.

A Blikknek mesélt arról Ördög Nóra és Nánási Pál, hogy hol is lesz majd az új üzletük Balatonakarattyán, ugyanis a régi helyükön a szomszédok nem örültek a kisbolt népszerűségével járó autóhadnak, ez pedig konfliktusokhoz vezetett.

A konfliktusok után megvan az új helyszíne Ördög Nóráék balatoni kisboltjának – ekkor nyitnak ki

Fotó, címlapkép: Facebook/Nánási Pál/videórészlet

Az új üzletet a településen a körforgalomnál fogják megnyitni, ahol van egy nagyobb üzlet és egy nagyobb parkoló is, úgyhogy a parkolással már nem lesz annyi probléma, mint az előző helyükön, amely nagyon a szívükhöz nőtt.

Van egy optimista vágyam, szeretnénk májusban nyitni. Időben megtettük az előkészületeket, de a lakatosunkat megfertőzte a koronavírus, így most áll a munka. Könnyűszerkezetes épületet terveztünk, már megérkeztek a konténerek is

- mondta el a lapnak Ördög Nóra a helyszínen, aki abban bízik, hogy legkésőbb pünkösd hétvégéjén már jöhetnek a vendégek.

Szerettünk volna egy olyan helyet találni, ahol a várakozó autók nem zavarják a szomszédokat. Itt van egy nagyobb áruház és egy hatalmas parkoló, ahol sok autó elfér, így ezzel nem lesz gond. (...) Az önkormányzattal jártunk körbe, hol lehetne építkezni, ez volt a legegyértelműbb megoldás. Itt, a csücsökben meghúzzuk magunkat... Akarattya úgyis a Balaton csücske, nekünk pedig a hely lett a szívünk csücske, így ha egy mód van rá, maradnánk, nem szeretnénk másik településre költözni

- magyarázta a lapnak Nánási Pál.

A pár azt reméli, ezzel sikerül lecsillapítani a kedélyeket, amik a kisboltjuk régi helyén alakultak ki a parkolási gondokkal kapcsolatban.

Bele lettünk kényszerítve ebbe a helyzetbe, de azt gondolom, a végkifejlet jó lesz. Az új hely nagyobb lehet, nagyobb terasszal, akár bisztróként is üzemelhet. Azt viszont még nem tudjuk, mi lesz a jelenlegi bolttal, szeretnénk, ha megmaradna. (...) Amióta itt vannak a táblák és felvettünk embereket, akik figyelmeztetik a vásárlókat, megoldódott a probléma. Bízom benne, az a néhány szomszéd is elégedett, akinek korábban baja volt

- mondta el a Blikknek Nánási.

Ördög Nóra arra is kitért, hogy még azért kapnak rosszindulatú kommenteket a közösségi oldalakon, de azokról hamar kiderül, hogy általában nem helyiek.

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: Nem, nem köteles. Sőt, hülye lenne ha némán tűrne.
Sok évtizedes nyugalmat zavartak meg egy üdülőövezetben. Sokat foglalkoztak velük (nem értem miért), és kiderült, hogy bizony össze-vissza, szabálytalanul parkolnak, nem kellően körültekintőek, veszélyeztetik az embereket, főleg a gyerekeket, megszűnt a biztonság...
Az ilyen kisboltoknak alapvetően az a feladatuk, hogy a helyiek igényeit kielégítsék, ha arra igény van. A helyiek köszönik, nem kérnek belőle ilyen áron. Nem is ellenezte senki, míg nem látták mit hozott magával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.