Egy különleges dióféle, tele értékes növényi összetevőkkel, és zsírokkal. Leginkább a török mogyoróhoz hasonlít, de magmérete nagyobb annál. Tehát nincs akkora, mint az európai dió, viszont finomabb nála - szerintem legalább is. :-) Minden más természetes növénynél magasabb arányban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat , (ezek az "egészséges zsírok”).  Számos tudományos kísérlet bizonyította már, hogy a makadámdió fogyasztásával csökkenthetjük a vér koleszterin szintjét, valamint csökkenti a szívinfarktus előfordulásának gyakoriságát is. Napi magnézium szükségletünk több, mint 58%-át, tiamin szükségletünk 23%-át biztosíthatjuk mindössze egy adag ilyen dió elfogyasztásával. A tiaminként is ismert B1-vitamin nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok és a szívizom egészségéhez.  Ásványi anyagai fontos szerepet tölt be egészségünk megőrzésében, a tápanyagok szállításában és felszívódásában. Rendszeres fogyasztásával nagyban elősegíthetjük csontjaink...

Forrás: magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok