A valójában Dél-Amerikából származó dióféle az általában 10m magas fa termése. Az igazi termés a gyümölcsként fogyasztott alma, ennek a kocsányából kialakult, kb. 2 cm hosszú áltermés. Rengeteg értékes ásványi anyagot - kálium, kalcium, réz, cink, magnézium, vas és foszfor) - valamint E- és B-vitaminokat tartalmaz azon kívül, hogy nagyon finom! Értékes ásványi anyagok tárháza: kálium, kalcium, réz, cink, magnézium, vas és foszfor is megtalálható benne - valamint C-vitamin, E-vitamin, és B-vitamin (b2 B3 B6) is - ráadásul, nagyon finom! Fogyasztása görcsoldó, szív-és érrendszeri betegségekben szenvedőknek regeneráló hatású - éppen ezért egyes esetekben rágcsálása véd a magas vérnyomástól! Előnyös hatása például, hogy magas magnézium tartalma véd a hirtelen fellépő izomgörcsöktől, segít elkerülni a migrént és a fejfájást - általánosan jót tesz a kognitív funkcióknak, azaz, az agyi, idegi tevékenységeknek, és csontok, fogak épségének is. Az ehető magvak kalcium tartalma szintén...

Forrás: magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.