Nézettségi rekordokat döntött III. Károly angol király karácsonyi beszéde – írja az Infostart.

Ez volt az uralkodó első ilyen szereplése, édesanyja, Erzsébet királynő halála óta. Közben már hónapok óta folyik a találgatás, hogy Károly mivel vághat vissza fiának, Harry hercegnek és feleségének.

Bár már korábban nagy siker volt A király beszéde című játékfilm – a britek 70 éve nem hallottak király által elmondott karácsonyi beszédet –, több generáció nőtt fel úgy, hogy II. Erzsébet királynő hagyományos üzenetével telt számára a karácsony napja.

Utódjára, Károly királyra most 10,7 millió néző volt kiváncsi, legalábbis ennyien kapcsolták be a BBC és ITV csatornákat karácsony napján, délután háromkor. Ilyen nézettségre két évtizede nem volt példa – a királynő utolsó karácsonyi beszédét például „csak” 8,9 millió brit nézte.

Az új uralkodó a nyolc perces szereplésben megemlékezett a szüleiről, Fülöp hercegről és II. Erzsébetről. Emellett érintette a megélhetési válságot és szólt azokról, akik közösségeikben segítenek.

Külföldön egyesek számára zavaró lehet, hogy Károly nem élőben beszélt: 12 nappal korábban, december 13-án, előre felvette a beszédet a Norfolk megyében található sandringhami királyi birtokon. Valójában azonban a királynő beszédeit is előre rögzítették az 1960-as évek óta.

Arról, hogyan áll most a botrány a királyi család és Harry herceg, valamint felesége, Meghan között, az Infostart cikkében olvashatnak. 

Forrás: infostart.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ebből a buliból Kamilla királyné jött ki a legjobban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.