Egy finom tápláló saláta minden évszakban jöhet. Ez a lencsesaláta egészséges is, és könnyen, viszonylag gyorsan elkészíthető. Hozzávalók: 35 dkg lencse 5 dkg füstölt szalonna (főtt, vagy császárszalonna) (elhagyható) 1 közepes fej lilahagyma, apróra darabolva 2 gerezd fokhagyma, zúzva 350 g tejföl 6 ek majonéz 1 ek mustár (dijoniból kevesebb is elég lehet) 1 ek almaecet só ízlés szerint őrölt fehérbors, ízlés szerint 3 db szegfűszeg 1 teáskanál szegfűbors 2 db babérlevél TIPP: a hagyományos lencsét helyettesíthetjük vörös lencsével is, ezt sokkal keveseb ideig kell főzni Elkészítés A lencsét átválogatjuk, leöblítjük, majd ez többször is megismételjük. Én addig szoktam csinálni, amíg gyáltalán nincs habja, a víz tetején. Esetleg kmonzerve, előfőzőtt lencsét is használhatsz, de azt is érdemes átöblíteni. Ezután feltesszük főni. Forrás után, leöntjük az első levét és átöblítjük. (Így kevésbé fúj fel.) Az új főzővízbe a lencse mellé tesszük teatojásban a...

Forrás: magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.