Cikkünkben egy rendkívül fontos, de gyakran alulértékelt téma kerül terítékre: a folyékony aromák és a spray-k használata a horgászat során. Mindkét módszernek megvan a maga helye és szerepe, és a sikeres horgászat érdekében fontos megérteni, mikor és hogyan alkalmazzuk őket. (x)

Spray vagy Liquid? – A Tökéletes Aroma Választás

A Folyékony Aromák Szerepe

A folyékony aromák – vagy egyszerűen 'liquids' – elsődleges feladata, hogy az etetőanyagokat még vonzóbbá tegyék a halak számára. Ezek az aromák különféle ízekben és illatokban kaphatók, és lehetővé teszik számunkra, hogy személyre szabott, ellenállhatatlan csalogatókeveréket hozzunk létre.

Télen, amikor a halak anyagcseréje lelassul és kevésbé aktívak, ajánlott több aromát használni, hogy fokozzuk az etetőanyag vonzerejét. Nyáron viszont, amikor a halak aktívabbak, kevesebb aroma is elegendő lehet.

A Spray-k Hatékonysága

Ezek az aroma spray-k abban lehetnek segítségünkre, hogy az etetés közelében tartózkodó halak figyelmét felkeltse. A pompás íz mellett némelyik látványos felhőt képez a kosarunk körül. Rendkívül attraktívak és robbanásszerűen fejtik ki hatásukat a vízben.

Legfőképpen a nyári horgászataink során lehetnek nagy segítségünkre, ugyanis ebben az időszakban a halak elemelkednek a fenéktől, de az ízes, látványos felhő vissza csalja őket a horgunkhoz.

Spray vagy liquid? Mikor Melyiket Használjuk?

A döntés, hogy spray-t vagy liquidet használjunk, nagyban függ a horgászati körülményektől és a célhal fajtájától.

Általános szabályként elmondható, hogy ha gyors, intenzív íz- és illatáradatot szeretnénk elérni, a folyékony aroma a legjobb választás. Ellenben, ha a kapások gyorsítása a cél, akkor a spray-k használata javasolt.

Ezeket már próbáltad?

AQUA Garant Booster

Speciális aroma keverék pelletekhez. A teszteredmények szerint flakon tartalma 800g pellet, vagy pellet keverék aromázásához elegendő. Egyszerű a felhasználása, hozzá kell önteni a pellethez, majd várni 15-20 percet a kosárba töltésig. Javasolt azonban a flakon tartalmát két részletben keverni a pellethez a jobb bontás érdekében. Elérhető Ananász, Csoki-Narancs, Mangó, Fokhagyma-Sült máj és eperkrém ízesítésekben.

Tok Pellet Juice

A Pellet Juice lazacolaj és egyéb aromák, ízfokozók egyvelege, ami kiváló hatásfokkal csalogatja a tokhalakat. Különleges tulajdonsága, hogy a még fagyos vízben is kifejti csalogató hatását, ráadásul a tokhalak ebben az időszakban is intenzíven táplálkoznak. Hígságából adódóan nem kizárólag pelletekhez, hanem akár methodmixekhez vagy kukorica bázisú etetőanyagokhoz is keverhető. Felhasználása, sokoldalúsága megannyi lehetőséget rejt magában. Lacaz-Tonhal, Lazac-Halibut, Lazac-Tintahal ízesítésekben érhető el.

GENLOG buzzer aroma

Szintén szuper csalogatóhatással rendelkező aromacsaládról beszélünk, melyeket a célhalhoz igazítva használhatsz fel etetőanyagok és pelletek ízesítéséhez. Eper, Fokhagyma, Krill, Faeper, Nutella és Ponty aromák közül válogathatsz.

Atomix Bomb spray

Egy igazán erős színző hatású, rendkívűl intenzív illatú keverék. Melyet egész évben eredményesen alkalmazhatunk. Az Atomix terméke fermentált gyógynövény-kivonatokat, fontos aminósavakat, vitaminokat tartalmazó étvágyfokozó hatású, aromázó és szinező spray. Fújhatjuk a csalinkra, betöltött method és bordás kosárra, de nedvesíthetünk vele method pelletet is. Ezen felül alkalmas még kiszáradt csalijaink életre keltésére is!

JAXON ATOMIX aroma

Az egyik legújabb gyártónk igazán kapós terméke, mely elképesztően széles aromaválasztékával lopta be magát a horgászok szívébe. !20! féle ízben, és 50 grammos kiszerelésben tudod megvásárolni. Elérhető aromák: Csoki-Naracs, Eper, Turbo-Bream, Zöld Marcipán, Bloodworm, Méz, Tigrismogyoró, Arctic Krill, Bream-Belge, Kolbász, Vanília, Red Halibut, Feeder, Green-Betaine, Ananász, Fermentált Kukorica, Black-Halibut, Scopex, Piros Eperfa, Fokhagyma.

Dovit Method Spray

A sprayk hatalmas dózisban tartalmaznak ízanyagokat, valamint a vízbe érkezést követően, látványos szín felhőt hagynak maguk után, ezáltal is biztosítva hogy a halak hamar észrevegyék. Minden évszaknak és víz típusnak megvannak a maga jól bevált ízesítései, amire a halak nagyon jól reagálnak. A szortiment egyaránt tartalmaz édes, gyümölcsös, és büdös ízeket. Ezek az aromák annyira erősek, hogy nem csak method kosárra fújva használható, hanem adott esetben pelleteket, magvakat is ízesíthetünk vele, illetve különálló csalira is fújhatjuk.

Összegzés

A folyékony aromák és a spray-k okos használata jelentősen növelheti a horgászati siker esélyét. Mindkét módszernek megvan a maga helye és ideje, és a körülményekhez való alkalmazkodás kulcsfontosságú. Emlékezzünk, hogy télen több, nyáron kevesebb aromát ajánlott használni, és ne feledjük, hogy a horgászatban nincsenek merev szabályok – a tapasztalat és az alkalmazkodóképesség a legjobb tanácsadóink.

Reméljük, hogy ez a cikk segített tisztázni a folyékony aromák és a spray-k közötti különbségeket, valamint azt, hogy miként használhatjuk őket a legjobb eredmény elérése érdekében. Sikeres fogásokat kívánunk!

Partner tartalom (x)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.