A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Hunyadkürti György 73. évében hétfőn, váratlanul elhunyt.

Hunyadkürti Györgyöt a színház a saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek – közölte a kaposvári Csiky Gergely Színház.

Hunyadkürti György 1951. április 16-án született Csorváson. Pályafutását a békéscsabai Minerva Színpadon kezdte, 1972-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött, 1975 óta a Csiky Gergely Színház társulatának volt a tagja. Neki ítélték 2006-ban a Versünnep Alapítvány, a Magyar Rádió és a Duna Televízió által megrendezett országos szavalóverseny első díját, és egy évvel később a Versünnep szavalóverseny szakmai fődíját.

Meghalt Hunyadkürti György

Hunyadkürti György Warnie szerepében William Nicholson William Nicholson Árnyország című drámájának próbáján a budapesti Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2015. január 27-én. A kaposvári Csiky Gergely Színház és Nemzeti Színház közös produkcióját Dér András rendezésében 2015. január 29-én mutatták be. Fotó: MTI Fotó: Kallos Bea

Testvéréhez, Hunyadkürti Istvánhoz hasonlóan őt is felfedezte a filmes szakma: játszott a Sose halunk meg! (1993), a József és testvérei – Jelenetek egy parasztbibliából (2003) és egyebek mellett a Workshop (2003) című alkotásban.

2004-ben megkapta a színházi epizódszereplők elismerésére alapított Aase-díjat, 2005-ben a Jászai Mari-díjat, 2006-ban a Kaposvárért aranygyűrűt, 2014-ben érdemes művész, 2022-ben kiváló művész lett.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.