A Békéscsabai Jókai Színház a Színház házhoz megy program keretében Moliere Tartuffe című művét mutatja be, számos iskolában.

A Békéscsabai Jókai Színház újraindítja Színház házhoz megy programját

Hatalmas az érdeklődés, már most. Forrás: Pixabay

Az első előadást a Békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium kérte – írja a színház. Az intézmény azonban olyan közel van a színházhoz, hogy számukra a teátrumban játsszák el a darabot március 13-án. Egy nappal később Mezőberényben lesz az első "külső helyszín". 12 iskola jelezte, hogy szeretné "befogadni" az előadást.

A program Moliere Tartuffe című vígjátékával indul újra, a darab vizsgaelőadás volt a teátrum által működtetett Színitanház másod- és harmadéves növendékeinek. A darab kötelező olvasmány középiskolában, ezért választották ezt. A tanintézményekben az aulában vagy a tornateremben adják majd elő.

A darabot kétszer 45 percben, modern feldolgozásban játsszák. "Vass István fordítását használjuk, ami eléggé nehéz, mert rímekbe szedett, skandált és költői a nyelvezete, de igyekeztünk úgy értelmezni a szituációkat, és az ebből kiszólaló mondatokat úgy bemutatni, hogy ne tűnjön fel, hogy verselünk" – fogalmazott a végzős osztály osztályfőnöke, a darabot rendező Bartus Gyula.

Forrás: Jókai Színház
Fotó: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok