Nagy üzlet az ezotéria, a csapból is ez folyik, ami persze nem baj, egészen addig, míg az ember bele nem hajszolja magát.

Forrás: noilapozo.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiwi
az ezoterikus világnézetek nagyon veszélyesek szerintem azokra az emberekre, akik nem azért tanulmányozzák, mert mondjuk meg akarják ismerni a világot ebből a nézőpontból is, hanem azért, mert vigaszt keresnek, mert áldozat szerepben vannak, és azt hiszik, hogy az ezoterikus tanok majd kiutat mutatnak. az emberek 99%-a akkor fordul az ezo tanok felé, amikor nagyon mély lelki válságban vannak, ilyenkor nagyon kiszolgáltatottak, védtelenek, szükségük van kapaszkodni valamilyen hitbe és éppen ezért mindent elhisznek, becsaphatóak, és nagyon jó alanyai a kóklereknek.

ha az ember nem vigaszt, hanem egy különleges szemüveget akar, a világot felfedezni egy új oldalról, egy másfajta szempontból, mint a klasszikus ok-okozati alapelven működő fizikai világ, akkor nincs semmi baj az ezotériával.
gondolkodo
@kiwi: Nézetem szerint a legfőbb baj, hogy NEM TANULMÁNYOZNI akarják, hanem megoldást keresnek a maguk vélt, vagy valódi bajára. A tanulmányozás alapvető feltétele a tárgyilagosság: lehet benne valami jó, de lehet nagyon rossz is.
Írtam volt már, délelőttönként 3 kábeles csatornán megy "jósok" műsora. Rontás levétele akár az egész családról -ami azért tiszteletre méltó, mert nem kell minden családtagnak külön-külön emeltdíjas hívás-, pozitív energia sugárzása akár az egész családnak -furcsállom, hogy a délelőtti telefonálók mindegyike éjjel 1-kor kapja!- és ami nekem nagyon tetszik: JÓSLÁS TÜNDÉRVÍZBŐL!
Az emberek -szerintem- azért fordulnak az ilyen kóklerekhez, mert aztán csak várni kell, hogy beteljesedjék az, ami jót hallanak, tenni érte semmit! Mindaddíg ez nem feltünő, míg a "fényevésbe" bele nem hal a feleség és a gyerek is majdnem.
A kultúra és intelligencia hányából egyre többen nagyon jól megélnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.