Erdő Péter a legesélyesebb arra, hogy Ferenc pápa utóda legyen – véli egy olasz Vatikán-szakértő honlap. 

Erdő Péter lehet az új pápa?

Fotó: MTI/Kovács Attila

A magyar bíboros a fogadóirodák listáján is előkelő helyen szerepel. A várakozások szerint a sok kihívással küzdő katolikus egyház élére olyan személyt kereshetnek, akinek várhatóan lesz ideje reformokat végrehajtani, így a 70 év körüli vagy annál fiatalabb bíborosok esélyei a jobbak. A magyarországi katolikus egyház vezetőjét már XVI. Benedek lemondása után emlegették, mint a pápai szék lehetséges esélyesét, bár 2013-ban még viszonylag fiatal kora miatt ezt inkább egy később konklávéra tartották valószínűnek. Most 10 évvel később Erdő Pétert a jelöltek szűkített körében tartják számon, sőt az ItalyFirst listáján már az első helyen szerepel

- számol be az Atv.hu.

Mint ismert a pápaválasztó konklávé a 80 évesnél fiatalabb bíborosokból áll, ezek száma 2023 decemberében 137 fő. Ők döntenek majd a jelenleg 87 éves Ferenc pápa utódjáról – írja az olasz honlap.

A bíborosi kollégium tagjai kétharmados többséggel dönthetnek az új egyházfőről. Bár elvileg bárki megkeresztelt katolikus férfi megválasztható, az elmúlt két évszázadban a pápák a bíborosok közül kerültek ki.

A szavazás a vatikáni Sixtus-kápolna zárt ajtói mögött történik, titkos döntéssel. A szavazás általában 1-2 napig tart, bár volt, amikor közel egy hétbe telt az utód kiválasztása.

Forrás: Atv.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Biztosan a Habony-Rogán páros, közpénzen alapított, vatikáni propagandalapja. Vigyázzatok katolikusok, homokszem a gépezetben!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR PRÉDlKÁTOR
Ha-ha-ha, vagy hi-hi-hi... Miért viccelnek ilyen komoly dologgal???
Nyírfa
Biztosan a Habony-Rogán páros, közpénzen alapított, vatikáni propagandalapja. Vigyázzatok katolikusok, homokszem a gépezetben!
colibri
Isten őrizzen meg ettől minket magyarokat is és mindenki mást!
Yeromos
Orbán meg az új budha, az alkata megvan hozzá. Így uralhatnák a világ nagy valásait is.
jáger laszló
Fölösleges előre a pápa palástjára inni a miseborból!!
Felejtsük L!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
GeoCravker
Ferenc pápa él még, és a jugendista Ratzingerrel ellentétben lemondatni sincs ok egyelőre.
Nessy
Credo in unum Deo! Sehol nincs kőbe vésve, hogy a mindenütt jelen lévő Istenhez ne imádkozhasson az ember! Templomba misén kívül, amúgy sem lehet, hiszen zárva vannak napközben! Nincs szükség az imádsághoz a nem kevés júdás pénzért Isten szolgálata helyett a politika szolgálatát vállaló papjainkra!
Nyírfa
@Nessy: 13.17

Egy bölcs ember tanácsolta az arra fogékonyaknak, hogy az IMA ők maguk legyenek, azzal, ahogyan élnek. Nagyon régen olvastam, sokszor felötlik. Ez egyik legszebb definíciója a szeretetnek.
Nessy
@Nyírfa: Ez valóban megszívlelendő lenne státusz keresztényeinknek!
Péter2
@Maccska: Nem magyart gyűlölő , hanem fideszt és rendszerét és szolgálóit , hogy miért , azt te jól tudod ! De a fideszt kiszolgáló munkássága miatt már megbukott a konklávé előtt , mivel politikai nézetet képvisel , ezt nehéz lesz letagadni ,mikor az ellenzék szállítja a képes anyagot a fideszes dzsemborikról , szónoklatairól amibe nyomja a fideszes agitációt , márpedig ez kizáró ok . És lehet szidni nyugodtan az ellenzéket , szarunk rá , maga alatt fűrészelte ki a fát , mikor politikai "pályára "lépett !
Nyírfa
@Qqberci: 13.,53

Ő Európa felkent pápája lesz. Képzeletben.
Qqberci
@Nyírfa: Majd csak felkenik a falra...
Nyírfa
@Qqberci: 14.29

Felesleges, de reménykedő kérdésem: mikor?
kereső
Az az Erdó Péter, aki eladta a hitét-megtagadta Jézus tanitásait, aki igy mutatkozik be, hogy " az egyház nem jótékonysági intézmény"? Az az Erdő Péter, aki a Vatikánt is eladja orbánnak? Tényleg???
Nyírfa
@kereső: 14.39

Meglátjuk, a Vatikán is úgy értelmezi-e a krisztusi tanokat, mint az EU a jogállamiságot.
jesz
...hát nem ő lesz..a fő intrikusok már döntöttek.
human
Nem hinném, hogy egy korrupt pappal akarná lejáratni magát a Vatkán. Fent van a kistán. Ennyi.
Kapanyél
A kereszténység mehet a levesbe...
rücsü41
Lehetni lehet , de nem hiszem hogy ennyire szűk azoknak a köre akikből a pápát meg lehet választani, hogy egy ilyen a politikai hatalmat kiszolgáló embert kelljen majd Krisztus földi helytartójaként tisztelni.
justhpeter
Isten nem tehet olyat a világgal, hogy az Orbán seggéből kilógó csuhást segitse Szent Péter trónjára. 2010 óta tevékenyen közreműködött a katolikus nyáj lezüllesztésében, a szégyenkeresztény csürhe kiszolgálásában.
izéke
Ugyanez volt a legutóbbi két pápaválasztásnál is akkor is mondták hogy hú meg há,mekkora esélye lesz,aztán max saját magára szavazhatott.
Ezodabasz
@Pegero: ma, 16:59 Hogy jön ide Soros? Az erdő nélküli lombkorona sétány meg az hogy Gyurcsány pápán született és még Ferenc is az már nem is számít?
Sámannus
Sok bajunk volt nekünk a pápa jelöltekkel, vérrel íródott a történelem azon része, és ma sem jobbak a kilátások. Akár paraszt felkelés is lehet belőle. Méghogy eyházat másítani. Má így is kipcsak kottából kell játszani, és szavad sincs hozzá. Mit akarsz akkor, hogy habonyék lopkodják az utolsó vacsorát?
Nyírfa
@Horizont: 20.57

:)) Most olvastam én is.
A nem is létező probléma ezzel kipipálva.
Ezodabasz
@Pegero: Már láttam hogy ez egy faszság te fasz.)) Ezért írtam csak neked:) Így már érted?
Nessy
@Nyírfa: Nekem is az előbb küldte át a cikket egy barátom viberen.
Emlékszel a jereváni rádió viccre?
Ezodabasz
@Pegero: 2251 Na mesélj melyik biblia hiteles?
fideszes gyökér
Ha ez lesz a pápa, én leköpök minden templomot, ami csak az utamba kerül.
izéke
@Pegero: szépen leírtad,hogy mi a Biblia,de hiszel is benne,hogy a benne leírtak igazak? Mert ha nem...
Nyírfa
@Nessy: tegnap, 22.38

Nem. :) Elmondod, vagy nézzem meg a barátomat? :))
csak úgy....
a fideszesek hajlamosak arra,hogy minden hazugságot bevegyenek a szerintük dicsö uraiknak!
Pusztai
Nem akármekkora fasság!!
A probléma az, tudjuk a fidesznek régi alaptaktikája, kitalálnak egy veretes hazugságot, azt közlik nevenincs médiában nevenincs médiára hivatkozva aztán a vezető fideszmédiákok elkezdik ontani az álhírt egymásra hivatkozva.
...De hogy ezt az ellenzéknél is egyre többször tapasztaljuk az minden kreténséget felülír, mert nem tudatosan teszik hanem ostobaságból.
És döntően ezeken a balfasz álellenzéki kretén múlik a választás sikere!
.
Lexebb példa:
telex.hu/zacc/2024/01/01/papa-erdo-peter-vatikani-szaklap-fake-news
Nessy
@Nyírfa: A jereváni rádió jelenti, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak. Nem Moszkvában, Leningrádban, nem Mercedeseket, zsigulikat, nem osztogatnak, fosztogatnak!
csak úgy....
@KisTehen: persze...te meg butább mint tavaly
nemkati
@Ezodabasz: tegnap, 20:11 :)))

Szóval mindenki nyugodjon meg, attól, hogy az Erdő a névsor elején van, még nem biztos, hogy ő lesz a befutó.
Valakinek viszont nagyon jól jönne. Biztos felmerült 0rbánban, hogy jó lesz ezzel a bíborossal jóban lenni, megajándékozni némi milliárdocskával, mert ha végül a Vatikánban a megtévesztett konklávé őt választaná meg, 0rbánnak nem csak a mérhetetlenül hatalmas hasa, hanem a kebele is dagadozna, hogy mi, magyarok adjuk a következő pápát a körösztyén világnak.
Nyírfa
@Nessy: 09.34

:))))) Igen, már emlékszem. Nagyon ül! :)))
csak úgy....
@KisTehen: 09:47 ez egy elmebetegtöl dícséret!
izéke
@Pegero: csak nem szégyelled a vallásod? A török,vagy az arab koránt olvasod? Gondolom a törököt,mert az megengedőbb...nekik lehet alkoholt inni,náluk is van Mikulás...
Péter2
Azért kiderült az igazság így 2024-re " Vatikán: Álhírt terjeszt a magyar sajtó, nem is Erdő Péter a legesélyesebb a pápa utódjaként , Álhír söpört végig szinte a teljes magyar médián Ferenc pápáról és Erdő Péterről az év első napján. Az ATV január 1-jén 7:50-kor élesítette azt a hírt, hogy Vatikán-szakértők szerint Erdő Péter az első számú esélyes Ferenc pápa utódjának, majd 9:44-kor átvette a Mandiner „Vatikán-szakértő lap: Erdő Péter az első számú utódjelöltje Ferenc pápának”.

Ezután volt, aki az ATV-re, de a legtöbb lap utóbbira, a Mandinerre hivatkozva vette át a hírt. Átvette például a Blikk, az Index, a 24.hu, a HírTV, a Magyar Narancs, az RTL és a Magyar Nemzet is.

Az Origo azt írta: Erdő Péter lehet a következő pápa.

A Telex azonban nem vette át a hírt és inkább fogta magát és nekiállt leellenőrizni, igaz-e, ami elkezdett végigsöpörni az év első napján a magyar sajtóban. Az derült ki, hogy az alaphír körül több dolog sem stimmel.Nem vatikáni szaklap, és az újság szerint nem is a legesélyesebb Erdő Péter
Ezodabasz
@Pegero: 2325 Szentírás az igazi? Tényleg? Ki írta kinek és miért? A jézuskának ki volt az anyukája, a Szűz Mária aki szűzen foganta Jézust? ...Valaki csak megrakta hogy gyermeke legyen nem? Vagy már akkor is volt CSOK+ meg babaváró hitel? Arról nem is beszélve, hogy kb 1800 éve született a legendák szerint és tanított varázsolt,gyógyított majd felszegelték egy keresztre és megölték.(nyilván nem ok nélkül, mert akkoriban a boszorkányokat máglyára tették, a tolvajok kezét lecsapták:). Ja és három nap múlva feltámadott! Eltűnt a sírjából! Húúúú és azóta osztják az észt a papok, pápák vallási varázslók! Ez még nem lenne nagy baj. Hiszi a piszi aki elhiszi, de a politika és az egyház házassága az már komoly veszély! Mindkettő hazugságokra épül tudod-é? Jézus Krisztus feláldozta magát a rossz bűnös emberek bűneiért és megváltotta mindet ugye? Ő több száz évvel ezelőtt feláldozta magát a te mai bűneidért, vagy kivégezték a bűneiért !?!
Ki tudja? Ott voltál, láttad vagy beszélgettél vele az utolsó vacsorán?
Az én bűneimért ne áldozza fel magát szegény Jézuska mert még egy kis csokit sem loptam a közértből, egy bogarat sem tapostam össze.
Peller Anikó
@Ezodabasz: Akkor honnan loptad a csokit? (bocsi nem hagyhattam ki)

Szóval a Jézuska egy keresztezett ET volt (lehetett), ehhez nem kellett a Józsi, mert egy tűvel be lehet tenni egy hibrid petesejtet a helyére. Sokan számolnak be hasonló élményekről, csak általában 3 hónap után kiveszik és egy tartályban növesztik tovább a humanoidot. Nem világos mi a tervük a hibridekkel, ennek lehet nagyon rossz olvasata is, így például az átprogramozott hibridek beolvadhatnak az emberiségbe, mint az alvó sejtek.
Ezodabasz
@Peller Anikó: 2357 A karácsonyfáról loptam és visszacsomagoltam ügyesen üresen! Valamiért mindig lebuktam:)
A Jézuska legalább hat éves koromig jól működött! A mikulás bácsi is! Ne röhögtess. Szűz Máriának biztos volt petesejtje.
Akkoriban nem volt még sem ilyen tű, sem hibrid petesejt.
Két lehetőség van: 1: ET a tűvel, 3 hónap Szűz Mária, 6 hónap tartály.
2: Józsi a saját tűjével megszúr valaki mást és azt hazudják, hogy a Máriától van és így a Mária is szűz marad, káposzta is megmarad és a kis Jézus mehet a betlehemi Auchan játszolházában jászolni.
Peller Anikó
@Ezodabasz: Te hallod, a durbincshal megint megdöglött, hihi.
Yoda69
Mar megint felremagyarazas. Az olasz honlap csal ABC sorban felsorolta a 8 eselyes biborost a papai cimre. Igy kerult elso helte Erdo, de ez korant sem jelenti, hog o lenne a legeselyesebb, sőt.
lampa laz
Erdő legfeljebb pápa, de a Vatikán feje orbán lesz.
Menőmanó
Erdő Péter LEHET az új pápa.
Szerintem Mézga Géza LEHET az új pápa.
De LEHET, hogy Hans Raegen Kurt is LEHET.
Vagy Mekk Elek. Ja, abból már így is sok van.
Ezodabasz
@Peller Anikó: 0102 Megdöglött??? Nemáá, a csilletöcskölő a bányából? Nekije nem van több élete?...Azt beszélik a legendák, hogy a maccskáknak kilenc életük van, jja de ez egy hal, azokhoz nem értek. Ha kiugrott az akváriumból dobd vissza a vízbe, hátha még nem késő! A halak ott jobban érzik magukat.
Amúgy mi történt a hallal? Halászlét főztél karácsonykor és megetted?
Ezodabasz
@Menőmanó: 0943 A legjobb pápa jelölt az aki elég Raegen Kurt.)))
Sámannus
Szerintem Csak pópa lesz nem pápa.
Sámannus
Vagy esetleg üvöltheti szálem alejkum körösztvéj tesvíreim.
Ezodabasz
@Pegero: Köszi! Legyél te a pápa, te vagy az aki nem hans de Raegen Kúrt:))))
Ezodabasz
@Peller Anikó: Te hallod, ez a hal nem is volt olyan buta! Engem is át tudott baszni:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.