PKA

Pompeo külügyminiszter Szijjártóval tárgyalt, amerikai nyersanyag és fegyverek érkeznek Magyarországra

Közös sajtótájékoztatót tartott az amerikai és magyar külügyminiszter.

Orbán Viktor évet értékelt - reakciók

Huszonegyedszer értékelt évet ma Orbán Viktor a Várkert Bazárban.

A Nyugat-Balkán európai integrációjának felgyorsítása gazdasági és biztonsági érdek

Magyarország és az EU soros elnökségét ellátó Románia is támogatja a Nyugat-Balkán európai integrációjának felgyorsítását, mert ez az EU gazdasági és biztonsági érdeke is - hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a román Digi 24 hírtelevíziónak adott interjújában, amelynek átiratát vasárnap tették...

Megkezdődött a felkészülés az EP-választásokra

A szakapparátusnál már megkezdődött a felkészülés az EP választás lebonyolítására.

Negyven tudós és művész csatlakozott az MTA feldarabolása elleni Nyilatkozathoz

A tervek szerint leválasztják, feldarabolják, és itt-ott helyezik el, vagy akár meg is szüntetik a Magyar Tudományos Akadémia ( MTA ) kutatóhálózatának intézményeit.

Ismét tüntettek a sárgamellényesek, egy ember súlyosan megsérült

Tizenharmadik alkalommal is az utcákra vonultak szombaton országszerte a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen tiltakozó sárgamellényesek, Párizson kívül Marseille-ben, Bordeaux-ban, Toulouse-ban, Montpellier-ben és Nizzában is felvonulásokat rendeztek különböző jelszavakkal.

Fülöp herceg visszaadta a jogosítványát - önként

Fülöp herceg önként visszaadta vezetői jogosítványát.

Ma lenne száz esztendős Bessenyei Ferenc

Száz éve ezen a napon született Bessenyei Ferenc kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze, a magyar színjátszás nagy alakja.

Nagy Imre szobrának új helyére feltételesen bólintott rá az alkotó

A mártír-miniszterelnök, Nagy Imre szobrának eltávolítása a Vértanúk teréről nagy port vert fel ellenzéki politikai körökben, és a közvélemény egy részében.

A belügyminiszter elismeri, hogy joguk volt belépni az MTVA székházba az ellenzéki képviselőknek

Pintér Sándor szerint az országgyűlési képviselőknek joguk volt belépni az MTVA székházába, de a rendőröknek nem volt joguk még ahhoz sem, hogy utat nyissanak előttük - derül ki a belügyminiszter válaszából, amely Kocsis-Cake Olivio kérdésére született.

Budapesten fogták el a Football Leaks alapítóját

A 2015 szeptemberében alapított Football Leaks – a WikiLeaks mintájára – a labdarúgás világának titkairól lebbentette fel a fátylat.

Ilyenkor jó, hogy van az EU…?

53 milliárd forintos fejlesztéssel korszerűsödik a vasúti közlekedés Magyarországon.

El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - közölte a Szófiában tartózkodó Szijjártó Péter...

Több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér

A Fidesz és a KDNP eddigi kormányzása alatt több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér - mondta Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten.Dunai Mónika szerint ugyanakkor ha az ellenzéken múlik, ilyen ütemű emelés sem valósulhatott volna meg, ugyanis az ellenzéki pártok...

Január végén szavaz az Alsóház a kormány "háromnapos" Brexit-tervéről

Január utolsó hetében szavaz a londoni Alsóház arról a javaslattervről (az un.

Theresa May megnyerte a bizalmatlansági indítványt

"Nem szabad összetéveszteni a sajnálatot a politikai alkalmatlansággal.

Láblenyomat levevő szett és más ajándékok 120 millió forintból a külhoni babáknak

Egy szavuk sem lehet a magyar állam segítségnyújtásáról azoknak a határon túli magyar családoknak, akiknél kisbaba született az elmúlt évben.

A Munkáspárt vezetője ma megbuktathatja Theresa May-t

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője, Jeremy Corbyn ma megbuktathajta a brit kormányfőt.

Kormányválságot okozott Görögországban a Macedón döntés

Lemondott tisztségéről vasárnap a görög védelmi miniszter, a görög kormánykoalíció kisebbik tagjának vezetője a macedón-görög névvitát lezáró megállapodás elleni tiltakozásul, és visszahívta pártjának hat miniszterét is a kormányból.

L.Ritók Nóra: a szegénység nem etnikai kérdés

L.Ritók Nóra végzettsége szerint pedagógus és képzőművész.

Csökkent a menedékjogi kérelmek száma tavaly Németországban

Tovább csökkent a menedékjogi kérelmek száma Németországban tavaly egy kormányzati kimutatás szerint, amelyet a Bild am Sonntag című vasárnapi lap ismertetett.A számok azt jelentik, hogy tavaly “trendforduló” következett be a Németországba irányuló menekültügyi migrációban – mondta a lapnak Helmut Teichmann...

Kovács Zoltán: a migráció kulcskérdés minden európai országban

A migráció kulcskérdés minden európai országban, az elmúlt három évben egyértelművé vált, hogy a migrációhoz kapcsolódó politikai kérdések az élet minden területét áthatják - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A pedagógus szakszervezet is mocorog

Amióta felmerült az országos sztrájk gondolata, egyre több területen fejezik ki szolidaritásukat, vagy jelzik egyetértésüket és támogatásukat a szakszervezetek.Legutóbb a Független Rendőrök Szakszervezetének nyilatkozatáról számoltunk be, most pedig azt tudtuk meg, hogy a pedagógusok is létrehoztak egy sztrájkbizottságot annak...

May erősen hajt, de nagy a Brexit-megállapodás elutasításának valószínűsége

Nagy a Brexit-megállapodás brit alsóházi elutasításának valószínűsége Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint.

Késes támadás Németországban: a magzat halt meg

A magzat halálával végződött egy terhes nő elleni késes támadás Németországban a hét végén.A Bild című lap hírportálján megjelent beszámoló szerint a bűncselekmény a Rajna-vidék Pfalz tartománybeli Bad Kreuznachban történt egy kórházban péntek este, az áldozat egy 25 éves lengyel nő, a feltételezett elkövető egy 25...

Szili szerint elsődleges cél a Kárpát-medence és a magyarság megerősödése

Az idei esztendő elsődleges célja az, hogy a Kárpát-medence magyarsága megerősödjön - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, aki nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen szombaton megrendezett újévköszöntő ünnepségen mondott beszédet.

Megvan a véleménye a rendőr-szakszervezetnek a sztrájkkövetelésekről

Sokszor szóba került az elmúlt hetek tüntetéseivel kapcsolatban, hogy a rendőrök miként viselkedtek, hogyan viszonyultak a tüntetőkhöz, a demonstrációkhoz.

Az Aachenben újragondolt Európa

„A dokumentum szemmel láthatóan meghaladja az eddig keletkezett uniós szerződéseket, s ez nem csak abból a szempontból előnyös, hogy végre a tényleges integráció kap elsőbbséget, hanem az is, hogy az új feltételrendszerben már nem érvényesek azok a szabályok és vállalások, amelyeket az unió hajnalán túl jóhiszeműen, a...

Önálló olimpiai csapatot állít fel Vatikánállam

Saját, hivatalos csapatot állít ki a Vatikán - jelentették be csütörtökön.

Gilbert Varga a Pannon Filharmonikusokat dirigálja a Müpában

Gilbert Varga vezető karmesterként első alkalommal dirigálja a Pannon Filharmonikusokat január 25-én a Müpában a Könnyed elegancia című koncerten.A magyar gyökerekkel rendelkező Gilbert Varga január 1-jétől tölti be posztját a Pannon Filharmonikusoknál.