A Pénzügyminisztérium szerint a nyugdíjasoknak kifizetett 13. havi nyugdíj jelentős hatással van az államháztartás hiányára, de vajon ez az egyetlen tényező?

A magyar államháztartás február végén rekordmértékű, 1 704 milliárd forintos hiányt mutatott, amit a Pénzügyminisztérium a nyugdíjasoknak kifizetett 13. havi nyugdíjjal magyaráz.

Az idei év volt a negyedik alkalom, hogy a kormány – ígéretéhez mérten – kifizette a plusz egyhavi járandóságot a nyugdíjasoknak, aminek költségvetési hatása 1 041 milliárd forint volt.

Pénzügyminisztérium: kizárólag a nyugdíjasok a felelősek a rekordhiányért

Illusztráció: 123rf.com

A nyugellátásokra fordított összegek az első két hónapban 1 420,7 milliárd forintra rúgtak, ami jelentős terhet ró az államháztartásra. A januári pozitív mérleg után februárban a hiány mértéke drasztikusan, közel 1 760 milliárd forintra nőtt.

A nyugdíjkiadások növekedése mellett más tényezők is hozzájárulhatnak a hiányhoz, mint például a lakossági fogyasztás elmaradása és az áfabevételek csökkenése.

A Pénzügyminisztérium a fenntartható gazdasági növekedésre hivatkozva indokolja, hogy a költségvetési hiány nem csökken az elvárt szint alá, előrejelzések szerint a hiány mértéke 2024-ben 4,5 százalék, 2025-ben 3,7 százalék, 2026-ban pedig 2,9 százalék lehet.

Forrás: economx.hu

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Valami nagyobb összegű sikkasztás lehet a hiány oka.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Valami nagyobb összegű sikkasztás lehet a hiány oka.
szegény hazám
A kormány, a NMB bugyuta gazdaságpolitikája vajon milyen hatással van a rekord hiányra?
Az utcai békeharcos nindzsa kuruckodása, szerencsétlen vétózgatásai mennyiben mozdították elő a gazdaságot?
Ne fogjunk rá mindent a nyugdíjasokra!
Vannak itt sokkal vétkesebbek, pedig igazán jól ők élnek, és nem a nyuggerek.
LászlKovács
@szegény hazám: Mi az, hogy ne fogjanak mindent a nyugdíjasokra?? Semmit ne fogjanak rá a nyugdíjasokra, ők megdolgoztak az országért de sajnos a megtollasodókért is! Keressék a sok száz milliárdokat az orbán familián és az oligarcháinál!! Nem nehéz megtalálni!
Billibácsi
@LászlKovács: Tökéletes meglátás! Terel a tolvajbanda!
namihami
Hiányzik a pénz a kasszából? És már évek óta?
Hogy is mondta a rabbi a Kohnnak? Tedd vissza fiam!
A sok fideszes ""hatvanpuszta"" visszapótolná!
Maccska
Újabb hazug cím.
Nem ezt mondta a minisztérium.
Qqberci
@Maccska: Teljesen mindegy, mit böfögött vikkancs. Elb@szták a 14 év alatt kapott Eu pénzt, "elveszítette közpénz jellegét" és most meg a rinyálás, mert nincs több...
Pegero
A kormány elkötelezett a hiány és az adósság csökkentése mellett. A fenntartható gazdasági növekedés érdekében a kormány a következő években 3 százalék alá csökkenti a költségvetési hiányt. Így a hiány mértéke az idei évben 4,5 százalék, jövőre 3,7 százalék, 2026-ban pedig 2,9 százalék lehet.
Pegero
Varga Mihály nem Veres János! Nem kozmetikázza az ország gazdasági és pénzügyi állapotát.
rücsü41
Nem a kormány felelős a rekord méretű hiányért?Nem a kormány készíti a költségvetést, és nyújtja be a Parlamentnek elfogadására, és nem a FIDESZ 133 bátor képviselője dönti el azt, hogy elfogadják-e a költségvetést és az év végi beszámolót? Nem ezzel a 13.havi nyugdíjjal veszi meg a kormány a nyugdíjasok szavazatait, és gyakorolja a kétharmados hatalmat??Nem ma megbecsülés jele volt a kormány részéről a 13-dik havi nyugdíj ?Most hogy nincs pénz és nem is nagyon várható ,megfordult a szöveg és a nyugdíjasokat nevezi meg a média a rossz gazdálkodásért?Arcpirító ez az írás!
Ezodabasz
Ez valami vicc? A nyugdijasok miatt van hiány??? Ezek elmebetegek...Az a közpénz hiányzik a költségvetésből amit a fideSS-maffia, az 0rbán pereputty, meg a Matolcsy klán, az egyházak és a kormányközeli okos cégek, ja meg az "alapítványok"...stb ügyesen átalakítottak magánvagyonná!
Ezodabasz
@Pegero: ma, 22:34 :))) Te okostojás! Miért van hiány??? Hol a pénz? Csak nem elbugázták ugye?
Dübörög a gazdaság, jólét van, mindenki elégedett és boldogan vigyorog ebben az országban.
14 év után még mindig hiány van? Hogy a picsába? Jaaa, tudom a Gyurcsány meg a soros loptak...
Cherry
Fidesz retkek, mindenki hibás csak ezek a tolvaj emberi véglények nem, remélem a nuggerek emlékezni fognak erre és oda is teszik az x et
Cherry
@Pegero: Te vadbarom takarodj az arab hazádba, ne itt próbáld megmagyarázni a sz@rt,, elmebeteg senkiházi, van pofád kommentelni . OV ugy utálja az ilyen sz@r senkiket,, erre varj gombot, nem szégyelled magad mire ugatsz ??. Allahhoz fohászkodj te emberi nulla
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbasz:! Ha tudod, akkor mi a faßért zaklatsz?
division
Mielőtt még bárki elhinné ezt az eszement marhaságot nem ártana megnézni összességében hány milliárdot is költött az Orbán kormány eddig stadionokra. Megint mindenki hibás, csak ők nem.
Ezodabasz
@Pegero: ma, 23:41 Jajjj bocsánat mimóza, nem akartalak zaklatni...A puszta kíváncsiság vezérelt csak, hogy hátha te jobban tudod...de nem. Faszságokat irkálsz és idegesít, érted büdösbogár?
Nyilván nem. A nyugodj meg attól megnyugszol képedtől nem fogok hasraesni.
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbasz: Akkor nyugodjál békében!
AMEN!
Ezodabasz
@Pegero: Jóccakát neked is...ott ahol a kutya el van ásva:)))
szegény hazám
@LászlKovács: Hát nem ezt írtam? Értő olvasás koma. Tessék gyakorolni.
jáger laszló
Ha nem lennének nyugdíjasok
minden OK lenne!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
szaboria1
Érdekes ugye amikor a Bajnai a gazdasági hiányra hivatkozva vette el a13 nyugdíjat nekik nagyon is megvolt az okuk mivel világgazdaági vállság volt.
De a Fidesz kormány a sok feleslege stadion beruházásokra verte el a pénzt az nekik nem számít.
Valamit úgy látszik éreznek, hogy nem lesz most már megvezethető sok nyugdíjas.
Tegnap a szomszédom aki tagja a nálunk lévő fideszes nyugdíjas klubnak vetőmag csomagot kapott.
A 80 éveseket arra kérték újból veteményezzenek.
Pár évvel ez elött már meg írtam sok a veteményes kertjét befüvesítette. mert hittek, hogy minden olcsóbb lesz.
RonaGyuri
Ha lenne egy csipetnyi önérzet bennük már a járókereteikkel és a banya-tankjaikkal az elözönlenék az utcákat-

Ártunk és qurmányunk újabb pofátlan arrogáns ki és be-szólásai versenyében Mityuka nagyot dobott

Mottó:
és akkor még nem is vetettem fel az alapvető kérdést
mégis ki az aki ezzel kábítja a nuggereket?

Na kérem ez mér tényleg a „ezt tényleg nem gondútam volna” kategóriája. Biztos voltam benne, hogy a derék külgarázdánk abbéli kinyilatkozása, hogy „Hogy mer Biden így beszélni Orbánról” legalább a heti csúcs. De tévedtem; még a napi helye is erősen vitatható. Mityuka a mi derék pénzügyérünk még erre is rá tudott tenni: aztv találta mondani, hogy „kizárólag a nyugdíjasok a felelősek a rekordhiányért”! =))
Elegánsan lépjünk túl azon az apróságon, hogy a nyugdíjnál lényegesen nagyobb tételek is vannak:
kezdve a csókosok által zsebre rakott százmilliárdoktól,
a határon-túli cimboráknak és az egyházi bűntársaknak ajándékozottakon át,
az aranylábúaknak nyomatottakig.
S akkor még fel sem említettük a propagandára költött milliárdokat!
Maradjunk szigorúan az egyértelmű szakmai tényeknél! A kinyiltkozás oka az az, hogy elszállt a költségvetés. A hiány ténylegesen meghaladta a tervezettet!
Igen a mi derék Mityukánk nem többet és nem kevesebbet állít, minthogy a 13. havi nyugdíj miatt lett több a hiány a tervezettnél! =))
Aki készítette – naná, hogy ő – nem tudta, vagy elfelejtette ezt a tételt??? =))
dr. prédikátor
Már megint a nyugdíjasok!!!Meg a kurva anyátok az! Mocskos férgek 13 éve lopjáttok folyamatosan a közpénzt !Osztogatjátok a milliárdokat a határon rúliaknak, , emelitek százezrekkel a fizetéseteket, egyre nagyobb luxusba éltek!!! Száz negynéhány milliárdos dőzsöl az országban az adófizetőktől ellopott pénzből!!!Milliárdok mentek el a kongó stadionokra, kitömött kormányzati alapítványokba!!! És ezek után még van a mocskos pofátokon bőrt a nyugdíjasokra fogni a hiányt???Aljas egy mocskos tolvaj férgek vagytok!!!
koszpeko
@dr. prédikátor: Van a pofájukon bőr és csak vastagodik mint a szavazóiknak.
Mint ahogy van egyre lejjebb és lejjebb nekik.
lampa laz
Misu, inkább olvasd a Forbes magazint ott találod azokat akik a költségvetést évről-évre megcsapolják, persze a dagadt segítségével. Na nem mintha nem lennél ezzel tisztában, de jobb részetekről mindig bűnbakot találni a gyalázatos lopásaitok leplezésére. Most éppen szerencsétlen nyuggereket kell kollektíven gyűlöltetni ezért.
Péter2
@szaboria1: Nem elvette Bajnai , hanem felfüggesztette a kifizetését , a pedofidesz vette el 2011-ben még a lehetőségét is , hogy fizessenek 13. havi nyugdíjat , így pontos .
Maccska
@koszpeko: semmi ilyet nem mondott a pénzügyminisztérium.
Ez csak egy újabb propelleres hazugság.
Már épp ideje kirúgni a firkászokat.
Maccska
@Péter2: Pedopéter,te megint hazudsz.
izéke
ha ezek a fránya nyugdíjasok nem lennének,bezzeg szárnyalna az ország...de sajnos a választásokkor MÉG szükség van rájuk. De hamarosan ezt is megoldják. Az egyszer az életében a fideszre leadott szavazat legalább száz évig érvényes marad automatice :)))
Maccska
@lampa laz: nem gyűlöltetnek senkit.Ezt a propelleres firkász műveli.
Jó lenne ha bevezetnék a hazug firkászok pénzbüntetését gyorsított eljárásban.
Dr. Proktor
@RonaGyuri: "Ha lenne egy csipetnyi önérzet bennük már a járókereteikkel és a banya-tankjaikkal az elözönlenék az utcákat" - mondod!
De nincs, eszük sincs, fideszhívők ami mindent megmagyaráz...
Volt barátom, veszteséges vállalkozó aki adót ugyebár nem fizet de mindig a legújabb Merdzsóval jár, szidja Karácsonyt a rossz állapotban levő utakért. Egyszerűen nem érti, hogy az én helyette is befizetett adóm nagyobbik része nem marad itt a fővárosban, hanem stadionépítés ürügyén ellopják. Szidja az egészségügyet is, magánegészségügyhöz kell fordulnia mert endokrinológiára nem jut be egy éven belül, egyszerüen nem érti az ok és okozat összefüggését!
Tanárnő unokahugom, iskolázott és okos, retteg a migránsoktól, mert jönnek majd és megerőszakolják, lányaival együtt!
2024 március és még hol a vége...
Pusztai
Két hatalmas társadalmi halmazt tett tönkre a fideszmaffia - egészségügy és nyugdíjasok,- és ez a teves balfasz ellenzék képtelen a leleplezni a fideszt hogyan harsogta anno : AZ EGÉSZSÉGÜGY NEM ÜZLET!
Sztrájkoltatott, mindent akadályozott 300 Ft vizitdíj nem aztán 2010 otán, hirtelen üzlet lett az eü mára direkt teszik tönkre az államit hogy a fideszes magáneübe menjenek az emberek.
300 Ft alkalmi helyett ma 11,400 Ft kb 4,5 millió embernek a havi kötelező eü díj.
A nyugdíjat a manyup ellopásával, bezárásával, és az új nyugdíjtörvénnyel baszták szét.
Kretén ellenzéki POLELIT!
ÉBRESZTŐ!!
Maccska
@Dr. Proktor: nyilvánvaló hogy gyűlölik a libernyák ellenzéket velem együtt.Sok logikát ne keress ebben.
Te meg a fideszt gyűlölöd és képes vagy erre a szarhalom ellenzékre szavazni.
Számomra meg ez az érthetetlen.
És még hol a vége...
Pusztai
aNNo A GECZI nem szavazta meg a 13.havi nyugdíjat!
Itt a bizonyíték!
vm.tiktok.com/ZGerDU8Mj/

dE monygya:
visszadtam a 13 havi nyugdíjat!

De elvett 2010 óta 4 havi nyugdíjat!!
balos
@Dr. Proktor: Ja kérem!Miről ismerszik meg a fideSSes hívő:mindig van nála egy zacsi,amiben a nemzethy szar van,hogy hol a helye!
szaboria1
@Péter2: Bocsi igazad van már tényleg sok fideszes mantra miatt már az elvett szó ugrik be.
balos
@Pusztai: A 14.havit meg a családra és a novák picsa balog tandemre költötte!
Menőmanó
Ami pénzt ezek csak külföldre kiszórtak Ideserdélytől Szerbián, Mexikón, Vietnamon, meg még nagyon sok országon keresztül, abból többszörösen meg lenne ez a pénz. Legutóbb is 2 repülővel mentek Amerikába Tramplinak kampányolni. Mert ők minden ország dolgába beleugatnak, de a miénkre senki mégcsak megjegyzést sem tehet.
Pusztai
@balos: majdnem írtam a 14.-t is, de aztán hanyagoltam.
magyar1
Érdekes! Én meg azt gondolom, hogy a vezetők rosszul gazdálkodnak és a sok milliárdos lopása, csalása felelős.
A nyugdíjplafont is azért törölték el, hogy ezt életük végéig tehessék.
Pusztai
Nos ha a 2010 évi nyugdíjátlag reálértékéhez képest kb 50%-ot vesztettek értékükből, - voltak számítások arra, ha maardt vaolna a svájci indexálás akkor kb 50%-al több lenne.

Az 50% nyugdíj, az 6 havi tehát ha visszaadták 13. havit akkor valójában nem is NÉGY HANEM ÖT AZAZA5 HAVI NYUDÍJJAT VETTEK EL!!
magyar1
@szaboria1: A 80 felettiek már nem veteményeznek és nem szavaznak. Ezzel mellé lőttek.
Maccska
@simmering73: akkor más is hazudik.
A pénzügyminisztérium közleményéből kellene idézni.
Hol írtak olyat hogy a nyugdíjasok a felelősek???
balos
@Pusztai: "Tanultál tőlük"?Itt 1 mosolygós smájli van,csak cenz-ura is van a volt köztársaság-seggben!
dr. prédikátor
Agymosott zombi birka nyuggerek !!! Na most mi a véleményetek??? A gazdátok titeket is okol a hiáníyért!!! De azért ti hiven rá szavaztok úgy e??? Csókoljáttok meg a szaros seggét O1G nek , a cvigány lókupecnek!!!
vacsi
Hülye! Az átlagnyugdíjasok azonnal elköltötték a nagy áruházláncokban...
Csizmás Kond
A hiánynak nagyonsokféle oka lehet. A 13. is egyikok, viszont a munkanélkülisegély, a ha kell hanem fizetésemelések, az ugyanolyan prémiumok, a zukrajnai kiadások...és estig lehetne sorolni, hogy mi mindenre kell pénz amire a mai nyugdíjasok munkaképes idejében nem kellett.
kereső
Talán ideje lenne felülvizsgálni a járulék korlát eltörlését, és visszaállitani a jövedelem korlátot.
Maccska
A pénzügyminisztérium csak annyit közölt hogy a havi magas hiány oka a 13.havi nyugdíj kifizetése.
Ez egy egyszeri magas kiadás.
Ha nem okozna extrém havi hiányt,akkor minden hónapban lehetne plusz nyugdíjat fizetni.
kereső
Vissza kéne rakni azt a 3000 milliárdot a nyugdijkasszába misi! Mert annak a hiánya már most látszik. És a következő években még inkább- mert most már az a korosztály kezdi meg nyugdijas éveit, akiknek volt manyup befizetése, amelynek megléte esetén az állami nyugdijkassza nagy mértékben mentesülne a nyugdijak kifizetésétól. Na, de a "pillanatnyi" érdek számitott csak akkor is- nem ám a hosszú távú gondolkodás, és a hatás vizsgálat. A saját elcseszéseteket meg a nyugdijas társadalomra kenni, nem más mint aljasság.És te ezt képviseled mihály- hova süllyedtél, te szakma szégyene?!
Pusztai
Megjegyzem, tavaj amikor közölték lesz 24-ben is 13. havi nyugdíj írták: erre nincs pénz a kasszában, hitelt kell felvenni rá.
Ekkor terjedt el ennek láttán: nocsosk! Csak nem csődben az ország?
Ha ugyani kifizetési kötezettségeit nem tudja teljesíteni az államcsőd.
Szóval hitelt vettek fel, ezt is megírták.
30 év alatt 1x voltunk csődközelben amit a geczi be is ismert: - 2011-ben órákra voltunk tőle, ekkot hivta vissza a sperma a IMF-et és kezdődött a pávatánc.
Aztán elöntötte a világot az olcsó hitel - ami 2x annyi volt mint az IMF-é,- de szabadon ellopható volt.
Pusztai
@kereső: Az a 3000 nem 3000 hanem 6000 - akkori pénz jelenértéke legalább 5x-ös!!- mert minden manyup Ft mellé az állam is tett 1 Ft-ot tehát nemcsak hogy elvették a 3000 mrd-ot de ugyanennyi FOLYAMATOS kiadástól is megmenekült a kormány, ami hiányként jelentkezik a nyugdíjaknál.
Pusztai
@kereső: 7h29, és bevezetni a szociális elosztást!!
Kretén Farkas harsogta régen a nyugdíj biztosítás jellegű ezért nem lehet.
Aztán szerencsére elhagyta 2-3 éve ezt a fasságot.
NN és MKB biztosítónál volt nagyfőnök ezért égett be nála a biztosítás.
Pusztai
Régebbi kommentem valakinek válaszolva is:
..."Kb 35%-ot csökkent az átlagnyugdíjak reálértéke 2010-től, kb 1,5 milliót vett el a fidesz minden nyugdíjastól hogy svájci rendszert azonnal megszüntették, nem Gyurcsány vette el, hanem Bajnai a pü válság miatt SZÜNETETLETTE és 2010 óta még az igért -megőrzi a értékét hazugságot sem tartották be hogy valós inflációval növeljék az évi nyugdíjat ehhelyett utólag és kevesebbet fizettek.
Ostoba ellenzék meg nem veszi észre minél jobban hazudnak valami mocskot az ellenzékre annál biztosabb azt a körülményt témát a fidesz elszúrta! ( elbaszta).
Most a nyugdíjakról hazudnak és mást hibáztatnak hangos öblös pofára, ez bizonyítja szarban vannak a nyugdíjjal, hazudni kell és a fideszvakhitű húygagyu elhiszi, mert jobban gyűlöli a másikat!
Fidesz vérkomcsik komcsiznak a leghangosabban élén a geczivel! stb.
2010-ig VOLT REZSI KOMPENZÁCIÓ SZOCIÁLIS ALAPON!!!
tUDOD TE ROHADÉK bélféreg, EZ MIT JELENT??"

www.atv.hu/belfold/20220216/nyugdijguru-ketszazezer-forintnal-is-magasabb-lenne-az-atlagnyugdij-a-svajci-indexalassal
kereső
@Pusztai: Nem akartam ennyire bonyolitani a helyzetet, hiszen a magyar köztudatban csak a 3000 milliárd van meg- a társadalom többsége meg közgazdaságilag nem képzett, hogy tovább tudjon gondolkodni. De, hogy ezt nagyon elb@xták, az már bizonyosság- csak ezt az aljasságot nem vártam jönni, amit a pénzügyminiszter előadott.
Pusztai
@kereső: És hányszor hallod az ellenzéket a hatalmas elbaszások okán?

Elég lenne az eü - az eü nem lehet üzlet!!! aljasság, mára csak az,-
2010 óta középmezőnyből leestünk eu aljára,
2010-ben azt igérték nem lehet az szja 1kulcsos mert igazságtalan, ..
..és még egy-két gazdasági eset de ez a ablfasz POLELIT ellenzék képtelen felismerni hová kell ütni, a lelelplezés, szemebsítés a legjobb szarvisszagyűrés, stb.
...Ez a tetves ellenzék képtelen a hatékony kommunikációra, pedig a fidesz is ezzel fordított 2002 után, mert rájöttek erer,
A ballib meg pont ekkor hülyült meg.
szaboria1
@magyar1: Honnan veszed nálunk még 92-is elmegy anyukám is 95-évig élt és 2010-ben még szavazott
sokanvagyunk
Addig amig EGY magyar nyugdíjasnak alapból ezek járnak... - „élete végéig jár többek között tiszteletdíj (ami most havi bruttó 4,5 millió forint), lakás, háromfős titkárság és autó is, a lakáshoz igény szerint egyfős személyzetet is igényelhet, az autóhoz pedig sofőrt is biztosítanak.“ - csak a pénzügyminiszter panaszkodhat.
kereső
@Pusztai: Ehhez be kellene vállalnia az ellenzéknek a "népszerúségvesztést", mert a magyar nem szereti ám, ha a szemébe mondják az igazságot, hogy beszopta és elhitte orbánék minden szavát, és még most is inkább annak hisz, mint a két szép szemének. Be nem vallaná az istennek sem, hogy ő volt az, aki elqurta.
csak úgy....
még,hogy a nyugdíjasok! „Miért védi évi egy milliárdért 52 TEK-es Szijjártót?”
- gondolom 0rbán védelme még ennél is több...,szóval lófaszt a nyugdíjasok a felelősek a rekordhiányért.
sokanvagyunk
@Pusztai: Ha ez az ellenzék kerülne kormányra, az ő pénzügyesük mondaná ugyanezt.
Pusztai
@kereső: ez hatékony kommunikáció kérdése!!!
Minden azon múlik!
2002-ben milyen bukta volt a fidesznek még egy kis rásegítéssel 2006-ban is hatott majd az utána jövő ballib idióta és fideszes felépített médiáiból - ellenzékben építették ki, - ömlött a hazugság és lettek fidesz szavazók.
MINDEN A KOMMUNIKÁCIÓ FÜGGVÉNYE!!!
Pusztai
@sokanvagyunk: IMÁDOM AMIKOR VALAKI TUDJA mit mondana, gondol a másik,.
Honnan tudod mit tennének???
kereső
@sokanvagyunk: Na, hatott afideSS kommunikáció- az üveggömbös belenézés és az annak alapján megmondás! - mert mi lenne ha. Ha tudni akarod, hogy mi lenne ha!!- látogasd meg az ellenzéki pártok portáljait, és tájékozódj.
sokanvagyunk
@Pusztai: Például a te szavaidból is...
Pusztai
@sokanvagyunk: abból mi is következik??
Dr. Proktor
@Maccska: Tévedsz, mert én mindkét oldalt egészséges kritikával és távolságtartással nézem! Látom hogy hol mi a jó és hol mi a rossz...
A fidesz, a nevüket direkt írom kisbetűvel, sok intézkedése nekem jó, sok rossz. Én viszont veletek ellentétben látom hogy például mikor rezsicsökkentésről hablatyolnak, az nem más mint marketingfogás, nekik köszönheted a jót és a gonosz vállalatoknak a rosszat, hiszen emelik az áraikat. Jó kormány - gonosz vállalkozó!
Az ugye nem jut az eszetekbe hogy ez csak marketingfogás, mint a "mosópor a kék csillag erejével" ami után másnap rohantok a boltba bevásárolni belőle...
rücsü41
@Pusztai: Talán jobb lenne ha a választókat minősítenéd, mert kétharmados fideszes hatalom gyakorlásnál teljesen lényegtelen, hogy mit csinál az ellenzék.Mindent a FIDESZ dönt el, az eredménytelenségért, az elszegényedésért, és azért mert nincs jobbra változás, egyedül a FIDESZ és választói tehetnek, amit ők természetesen tagadnak.Mindenki hibás mindenért, olyan is aki a hatalmat nem gyakorolja, csak ők , a hatalmon levők nem hibásak semmiért sem.Ha a választók ne tán felébrednének, és észhez térnének, hogy ezt a hatalmi viszonyt csak választással lehet megváltoztatni, akkor lehetne az ellenzéket szidni ezért a nyomorúságos , rossz helyzetért.Nem mondom, hogy most az ellenzék a lelkét kiteszi változásokért,úgy látszik hogy bele nyugodtak abba, hogy nekik mindig a vesztes oldalán van a helyük,de azt be kell látni, hogy mai hatalmi viszonyok között az ellenzéki tiltakozás, egy kisgyerek ellenkezésének tűnik, nem pedig a társadalmi viszonyok megváltoztatójának.Úgy látszik , hogy a magyar választóknak olyan alacsony az igényük , hogy belenyugodtak, hogy nekik Európa legszegényebb országainak az életét kell, hogy éljék, s ahogy van az úgy van jól!"Bár hogy lesz , úgy lesz , a jövőt nem sejtheted, a jövő ezer rejtelem, bár hogy lesz úgy lesz!"..szólt az ének a korábbi időben, de most sem hangzik ez másképp!
Dr. Proktor
"A jövőt nem sejthetem,
A sors ezer rejtelem,
Ahogy lesz, úgy lesz,
Bárhogy lesz, úgy lesz."
SÍva
Elmentek ti a pokolba (és még finoman fogalmaztam)! Épp most olvasom, hogy évi egy milliárdét védi Szíjjártót 52 tekes! Minek? És ha őt ennyiért a többi élősködőt mennyiért? Miért is fogtok mindent a nyugdíjasokra? Mielőtt valaki megvádolna még nem vagyok nyugdíjas. Épp azon töprengtem a minap, hogy mi fizetjük azt a nem is tudom mit ami a havi bérünk 18 %-át teszi ki plusz a munkáltató is fizet minden dolgozó munkabére után bizonyos járulékot (akárminek nevezzék is most). Hová tűnik az a pénz? Értem én, hogy sok kell a rengeteg léhűtő eltartására és most értsék saját magukra is, hol a 27 %-os áfa, a 15 %-os szja és még a kitudja hány fajta adó? Csak nézzen mindenki szét a saját háztartásában, hogy mennyi pénzt ad az "államnak" úgymond, hogy minden megfelelően működjön és ezeknek semmi sem elég! Nem kellene külföldre vinni a rengeteg pénzt amit itt kiszipolyoztok az emberekből és annak a hasznát a saját zsebetek tömésére használni! Van itt pénz mindenre amit csak kitaláltok de nem az ország és annak népének javára! Ha megnéznénk az államapparátus költségeit és összevetnénk a nyugdíjasok (ja nem azokkal akik milliókat kapnak havonta) részére kifizetett összeggel meglepően többe kerülne a ti fenntartásotok! Nem mindenki birka mégha annak is nézitek a népet!
Sakk Matt
...

Jó lenne ismét megvédeni a nyugdíjakat!
Selmeczi Gabi, hol vagy, mikor égető szükség volna rád?!
Maccska
@SÍva: az újságíró fogta a nyugdíjasokra.
A kormány semmi ilyet nem mondott.
Persze ha ezt akarod hinni akkor hidd ezt
Viszont a hazug címeket kezeld fenntartásokkal,mert az sosem árt.
SÍva
@Maccska: Tudom, hogy az újságíró a cikk címével készteti az embereket az olvasásra, de te is hidd el, hogy magától nem találna ki ilyen dolgot mert valahol biztosan elhangzott ez az egész!
Yoda69
Dilettans barmok. Rekord hiany, rekord allamadosag, rekord EURO es USD arfolyam, rekord inflacio. Es meg hosszan lehetne sorolni a fideSSes dilettans barmok buneit. Es akkor ezt rafogjak a nyugdijasokra. Gusztustalan fereg vagytok orbannal az elen.
Dr. Proktor
@kereső: Kihagytad a vagyonadót! Csak Lölő vagyonadójából meg lenne mentve az államkassza...
kereső
@Dr. Proktor: Magyarország 2010 óta gyakorlatilag csak a munka jövedelmeket adóztatja, a tőke jövedelmeket csak minimális mértékben- és még igy is számos "legális" lehetőség van a tőke jövedelem adóztatás alóli mentességhez.
Toller Béla
Szegények még el sem küldhetnek benneteket picsába !
SÍva
@kereső: Épp most törölték el a lottónyeremények után fizetett személyi jövedelem adót. Persze a nyertes eddig sem kapta meg, mert nettó kifizetés volt de a Szerencsejáték zrt-nek be kellett fizetnie ezt az adót! Az zrt-nek több pénze marad mert ne gondolja senki sem, hogy majd több lesz a nyeremény. A tagjainak lesz nagyobb az osztalék!
Pusztai
ezért is a nyugdíjasok a felelősök, hogy a fidesz egy tolvajcsürhe diktátorral az élen.

"Jelentős és precedensteremtő fejlemény, hogy az Európai Parlament jogi bizottsága elsöprő többséggel megszavazta, hogy beperelje az Európai Bizottságot a Magyarországnak járó 10,2 milliárd euró befagyasztott uniós kohéziós pénzeszköz felszabadításáról szóló, tavaly decemberi ellentmondásos döntése miatt. Az EP még egyetlen tagállami eljárás esetében sem ment perre az uniós végrehajtó szervvel, így már ezért is izgalmas a lépés. Bár elképzelhető az is, hogy újra felfüggesztik Magyarország forrásait, legalább az Európai Unió Bíróságának ítéletéig, de az is, hogy visszafizetésről döntenek. A legizgalmasabb kérdés viszont az, mennyire lehet megalapozott az Európai Parlament vádja? A lehetséges forgatókönyveket Daniel Freund német zöldpárti képviselővel vette át a Portfolio a strasbourgi plenáris ülés előtt."
Nyírfa
Ez a rengeteg komment felér egy nemzeti konzultációval. :)
kereső
@Sakk Matt: 09:28 Megvédeni?? Még ennél is jobban? Mi marad akkor a nyugdijasoknak??
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 07:22 Ilyen mértékű hiánynak csak egy egyszerű és mindenki számára látható oka van és azok nem a nyugdijasok...
Sztyepospista
Iszonyatos pénzek mentek el a KÜLHONI... magyarok segitésére. Már egész Erdélyt, a Felvidéket, Kárpátalját a magyarok adóforintjaiból tartják fenn.Beleértve a stadionok templomok, iskolák, kórházak de a vállalkozások segitségét is. Idehaza meg anyugdijasok 1/3- a él a SZEGÉNYSÉGI KÜSZÖB ALATT. A KSH kimutatása szerint is ! Eddig csak azt hallottam, hogy a CSÚNYA ballipsik ELVETTÉK a 13. havit... Nos Viktor, VEDD EL TE IS, ha azt akarod, hogy a nép kivonuljon az utcára...
telegdilaci
@mackoka46:Nem képesek vállalni a felelősséget a felelőtlen elhibázott kormányzásukért,nem értenek a kormányzáshoz ezért mindenki mást hibáztatnak,két Marsall segélynyi pénz jött be az EU-Ból a Fidesz 14-évi kormányzása alatt anno a Németek egy Marsall segélyből újjá építették a szét bombázott Országot és Magyarországon mit látunk ebből a hatalmas Pénzből számolatlanul felépített,Stadionok Foci akadémiák,még a határon túliaknak is,jutott bőven az állammal összenőtt egyházaknak is határon innen és Túl!arról is beszélhetne a Pénzügy Miniszter hogy hány ezer milliárd Magyarországnak jóró támogatást,lapátoltak ki a határon túliaknak,és mennyi értelmes dologra el lehetett volna költeni ha nem másokat támogatnánk ész nélkül,egyszer azért tisztességesen lehetne választ adni hogy milyen érdekből osztogatják a Magyarországon élők pénzét? és nem a nyugdíjasok ellen kellene hergelni a közvélemény hogy miattuk van csődben az Ország véleményem stzerint a hozzá nem értő kormányzás miatt!
Maccska
@telegdilaci: nem hibáztatnak senkit Valamit félreértettél buksi.
Maccska
@telegdilaci: ebben az esetben a propeller hergel.
Cherry
Minden fideszhivő nyugdijas adja vissza OV nak a 13 ikat,,,, igy helyes hahahahhahahahah
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...előbb azt kéne megérteni, hogy hogyan, miként működik itt a nyugdíjrendszer...anélkül semmi értelme.
percsi
A képen látható, hogy a felelős nyugdíjas néni bele is rokkant!
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 12:49 Mit kell ezen megérteni? Talán a nyugdijasok miatt van hiány szerinted?
Akik végigdolgozták az életüket és befizették a "járulékot"? Sokkal többet fizettek be mint amit kapnak és a többségük meg sem éri a nyugdíjas kort! A tolvaj maffia fidess-rezsim miatt van ekkora hiány!
NEM Ukrajna, NEM a covid.
Őnhatalmú fizetésemelések a kormánytagoknak, életfogytig juttatások a bukott köztársaság nélküli köztársasági elnököknek...stb.
Bravó! Hajrá agyarország!
Csizmás Kond
@Ezodabasz: ...szerintem te számolni nem akarsz csak dumálni...gondold végig mégegyszer.
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 08:03 Mit kell kiszámolni? A matek egyszerű mint a faék...A csúsztatások azzal hogy ki mikor kinek fizet(be), az már átgondolandó! Írd le bátran ha átgondoltad és érted, hogy itt mindenki megérthesse!
Tied a pálya, mert te érted:))
Csizmás Kond
@Ezodabasz: Ezerszer el volt már tárgyalva...a nyugdíjrendszer befizetési alapon működik, tehát először is ki mennyivel járult hozzá aszerint kéne részesedjen és aki nem fizetett be az nem szabadna onnan kapjon...az anyugdíjalapos sztori ép ezért bukott meg mert időnap előtt engedtek olyan emberkéket kiállni az állami rendszerből akiknek még a rendszer működéséhez oda kellett volna fizetni a járulékot...persze attól a magánba is rakhatott volna félrede az ugye kiskeresetből már sok. A másik meg a mittudomkiknek engedi a törvény hogy huszonötév munkaidő után nyugdíjat kapjon és ezek akik sokszorosát kapják egy átlag nyugdíjnak...mert a demokrácia olyan jogokkal ruház fel egyeseket amit amúgy nem érdemelnének meg, nem dolgoztak rá csak felvették a hatalmas fizetést amit szintén az állam által beszedett adókból kaptak...vagyis a véleményem az hogy ha az állam adni akar valakinek valamit adjon de azt ne abból amire mások keservesen rádolgoztak így azoktól megvonva a megélhetést akik ténylegesen rádolgoztak és hosszú évekig fizették a részesedésüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.