Túl jól viselkedik a világ jelenleg legfelkapottabb részecskéje, ami koránt sincs a fizikusok ínyére. A Nagy Hadronütköztető (LHC) tudósai először közöltek részleteket a Higgs-bozonnak tűnő részecske júliusi felfedezése óta. Az új adatok kizárják az egyik lehetőséget, amivel a bozon megnyithatta volna az utat egy új fizika felé, míg egy másikat alaposan megingatott, ezenfelül a részecskefizika standard modelljével összeegyeztethetetlen részecskék utáni közvetlen kutatások is eredmény nélkül zárultak. "Az új fizika hajszolójaként szerettem volna valami mást látni, mint amivel ma rendelkezünk" - mondta Albert De Roeck, az LHC CMS detektorának tudósa.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
Mivel a Higgs-nek tulajdonítják az elemi részecskék tömeggel való felruházásának képességét, az elvárásoknak megfelelően viselkedő részecske kifejezetten előnyösnek tűnhet. A gond az, hogy a részecskét a standard modell jósolta meg, ami azonban a jelenlegi megfigyelések szerint nem lehet teljes, ugyanis nem tud számot adni a sötét anyagról és a gravitációról sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.