Az ivóvíz tisztítása során felhasznált vegyületek olyan folyamatokat indíthatnak be a szervezetben, amelyek élelmiszerallergia kialakulásához vezethetnek. Világszerte folyamatosan növekszik az élelmiszerallergiások száma, és a jelenségért bizonyos mértékben a mezőgazdaságban használt rovarirtó permetezőszerek és a csapvíz is felelőssé tehetők - olvasható az Annals of Allergy, Asthma and Immunology című szakfolyóirat cikkében. Ezek ugyanis diklórfenolokat tartalmazhatnak, e vegyületek pedig az emberi szervezetben felhalmozódva az egyes élelmiszerekkel szembeni toleranciát csökkenthetik, azaz ételallergia is kialakulhat.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.