Az ivóvíz tisztítása során felhasznált vegyületek olyan folyamatokat indíthatnak be a szervezetben, amelyek élelmiszerallergia kialakulásához vezethetnek. Világszerte folyamatosan növekszik az élelmiszerallergiások száma, és a jelenségért bizonyos mértékben a mezőgazdaságban használt rovarirtó permetezőszerek és a csapvíz is felelőssé tehetők - olvasható az Annals of Allergy, Asthma and Immunology című szakfolyóirat cikkében. Ezek ugyanis diklórfenolokat tartalmazhatnak, e vegyületek pedig az emberi szervezetben felhalmozódva az egyes élelmiszerekkel szembeni toleranciát csökkenthetik, azaz ételallergia is kialakulhat.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás