A román kormánykoalíció kihirdette, hogy a minimálbér havi bruttó összegét 12,1 százalékkal, 3700 lejre növeli, ami mintegy 1,8 millió alkalmazottat érint az országban, továbbá a fizetés adómentes részét is 300 lejre bővíti.

A román kormányzati koalíció bejelentette, hogy a havi bruttó minimálbért 12,1%-kal, 3700 lejre emeli, ami körülbelül 290 ezer forintnak felel meg. Ez az intézkedés több mint 1,8 millió munkavállalót fog érinteni Romániában. Ezenfelül a kormány azt is közölte, hogy a munkabér adómentességét 300 lejig terjeszti ki – tájékoztatott a Pénzcentrum.

Ebben is megelőztek minket a románok – Ilyen brutálisan magas náluk a minimálbér

Fotó: 123rf.com

Marcel Ciolacu miniszterelnök hangsúlyozta, hogy ez a lépés közelebb viszi Romániát az Európai Unió által előírt minimálbérszinthez. A miniszterelnök szerint novemberben Románia elkezdi alkalmazni az uniós minimálbér szabványait, amelyek egy speciális képlet alapján kerülnek meghatározásra. Ez a képlet figyelembe veszi többek között a vásárlóerőt, a bruttó átlagbért és a munkatermelékenységet.

Forrás: penzcentrum.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
A minimálbért el kellene törölni.
rücsü41
Tanulj tinó , ökör lesz belőled!-szól a közmondás.Orbán Viktor, ha már a napokban bementél és láttad a magas árakat a boltban és meglepődtél, akkor olvasd most el hogy a szőröstalpú románoknál milyen magas a jövedelem!Tanulj tőlük, hogy ha nem lopnátok el a pénz nagy részét és jól használnátok fel azt akkor mi is legalább ott tartanánk ahol a keleti szomszédunk.Szégyen az az eredménytelenség amin Te munkálkodsz Viktor,, és ez a Holdról is látszik.
simmering73
@KisTehen: @KisTehen: Kérem a bizonyítékokat, linkeket. Ne a levegőbe pofázz hazugságokat.
túszulejtettország
Na minimálbéres fidesznyikek lehet gondolkodni, ha van mivel! Nyilván bennetek, Gyurcsányba, Sorosba és a dollárbalol-
dalban van a hiba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.