A 2012-es év csillagászattal kapcsolatos szép és érdekes felvételeiből válogatott képcsokorral kívánunk a Hírportál minden olvasójának békés, boldog karácsonyt és derült éjszakákban gazdag új esztendőt!

Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
"Tűzviharhoz hasonló pompázatos képet mutat a Tejútrendszer egyik kísérőgalaxisa, a Nagy Magellán-felhő (LMC) az infravörös tartományban. A Herschel és a Spitzer űrteleszkópok felvételeiből összeállított képen látszik, hogy a por szinte teljesen kitölti a galaxist. A vörös és a zöld színek a hidegebb, míg a kék a melegebb port jelzik, utóbbi a csillagkeletkezési területeken jellemző. Bár az LMC az infravörösben teljesen másként néz ki, mint az optikai tartományban, legismertebb objektuma, a Tarantula-köd ezen a képen is jól azonosítható a centrumtól balra látható fényes területként."
Pilóta
"A híres Lick Obszervatórium kupolái felett kel a márciusi telihold. Mind a holdkorong, mind az épületek a lenyugvó Nap vörös fényét tükrözik vissza. Az óriásinak látszó Hold pereménél megfigyelhető zöld színt a légköri refrakció okozza."
Pilóta
@miazavalami: 20:46
Igen, csak meg kell látni:-)
miazavalami
@Pilóta: Látom! Az emberek többsége nem tudja megérteni mekkora ajándék nekünk a föld. Az élet. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.