A Microsoft átaludta az elmúlt évtizedet. Vezető gyártó volt, most viszont szalad a Google és az Apple után. Steve Ballmer keze bizony vastagon benne van a visszaesésben.

Sötét fellegek gyűlnek Redmond felett, amit még az is érzékelhet, aki nem követi nap, mint nap az informatikai világ történéseit. A Windows 8 megjelenése nem rengette meg a piacot, az Office 2013 érkezését a legtöbb technológiai weboldal egy rövid hírrel elintézte, a Windows Phone még mindig csak marginális szeletet hasított ki a mobilpiacból, míg a dollármilliókból kifejlesztett Bing nemhogy közeledik a Google keresőjéhez, még az orosz Yandex is megelőzte azt. Bizony változnak az idők, a fogyasztók számára a Microsoft már nem egy vonzó cég, hanem egy olyan szervezet, amelyet könnyen pellengérre lehet állítani.

Beszédes, hogy míg korábban a redmondiak kisajátították a CES nyitóelőadását, addig idén egy mobilchip-fejlesztőt, a Qualcommot érte az a megtiszteltetés, hogy megadja a világ legnagyobb technológiai szakkiállításának az alaphangját. Mellettük még többek között a Verizon, a Samsung, és a Panasonic kapta meg a nagyszínpadot, míg a tradicionális PC-gyártók a show kiállítási területén és a környező hotelekben húzták meg magukat. Kétséget sem hagyva afelől, hogy egy poszt-PC és ezzel együtt poszt-Microsoft korszakba léptünk. A Microsoft korábbi helyét ugyanis idén két kínai tévégyártó foglalta el, míg Steve Ballmer csupán a Qualcomm vendégeként tudott színpadra lépni. S akkor sem jelentett be semmit, csupán jó kereskedő módjára méltatta a Windows 8 és a Windows Phone 8 rendszereket, azt próbálva elhitetni, hogy siker termékekről van szó. Pedig a piaci adatok nem ezt igazolják.

A techcorner.hu alapos elemzése itt olvasható >>>

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
XP jó és stabil miért nem tolják még?
verőce21
@adsl70: Az XP bevált nálunk is nagyon.

(Bár a barátaim a Windows7-ről zengenek ódákat. De én egy kicsit konzervatív vagyok, sohasem veszek meg olyan dolgokat semmiből, amire rá van írva, hogy "Új termék"! Majd ha már nem lesz ráírva és beváltotta a piac elvárásait.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.