Szokatlan dolog történt magyar idő szerint hétfőről kedd éjszakára a Facebookon. A legtöbb felhasználói beszámoló a fiók felfüggesztéséről vagy törléséről szól. A Facebook a felhasználók személyi igazolványát kéri. Az ellenállás viszonylag hasztalan: aki úgy érzi, hogy a Facebooknak semmi köze okirataihoz, az jobb, ha inkább nem használja a közösségi oldalt, melynek – regisztrációkor mindenki által elfogadott – szabályzata lehetővé teszi az ilyen ellenőrzéseket. A személyazonosság igazolása a szabályok szerint egy kormányzati szerv által kiállított, színes, arcképes igazolvány – tehát személyi igazolvány, útlevél, új típusú jogosítvány – beszkennelésével történhet. Ha valaki mégis ellenáll, és nem igazolja magát, annak fiókját törli a Facebook.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Ezzel a hírrel több gond van:
1. A Facebook-on időről időre van, hogy a gyanusabb profiloknál ellenőriznek.
2. A FB elismeri a "kamuprofilt", ha annak valós gazdája jelentkezik, és egy valós profilhoz kötött. Anno a Farmville-hez magam is létrehoztam ilyet, és némi levelezés után maradt, ahol volt.
3. Elsősorban a ritkán használt nem életszerű profiloat, vagy a bejelentetteket ellenőrzik.

Szóval ebben a "hírben" semmi új, és semmi kirívó nincs. Szinte semmi hír :-)
nahát
no comment a hír ezen része: XD
"A személyazonosság igazolása a szabályok szerint egy kormányzati szerv által kiállított, színes, arcképes igazolvány – tehát személyi igazolvány, útlevél, új típusú jogosítvány – beszkennelésével történhet."
Erre való a PS!
Nakimaga
Valójában a lefoglalt tárhelyek felszabadításáról van szó !
GeoCravker
@nahát: Ezt a FB is tudja. Pont ezért lehet ismert gazdáju játék-profilt tartani. Ahogy @Nakimaga: is monja a nem használt vagy kifejezetten károkozó profiloktól akarnak szabadulni. Alkalmasint joggal, és folyamatosan.
Gondolom a HVG egyik munkatársa kapott egy ilyen felszólítást, és morcos lett.
levarosbukta
Aztán ki nem carja le, ha valaki nagyon fenn akar lenni majd újra regisztrál.
Nil
és mi van ha nem tudom hol beszkennelni? és ki biztosít arról hogy nem másolják le?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.