Ha az emberek egy korrupt vagy egy hülye közül választhatnak, akkor a korruptot választják” – vélekedett Arthur Jay Finkelstein amerikai választási tanácsadó. A nemrégiben elhunyt értelmiségi jelentős tapasztalatkincs alapján fogalmazta meg intelmét. Cinikus, de racionális észrevétel. „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel” – jelentette be miniszterelnökként Medgyessy Péter 2004 augusztusában a Népszabadság olvasóinak. Ő maga bukott bele a leleplezésben néhány nap múlva. Az akkori „elit” a korrupciót választotta. Az SZDSZ vezetőségének eszébe sem jutott, hogy megkérdezze a vele kormánykoalícióban lévő párt politikusát: „Péter, mit tudsz, kik korruptak, kiket penderítsünk ki a pártból?” Így egy demokratikus párt cselekedett volna. Az SZDSZ-nek nem volt fontos a demokrácia, a transzparencia, az alkotmányosság, a törvénytisztelet. Nekik a hatalom volt fontos: elsősorban az adófizetői pénzek fölötti rendelkezés. Ők Finkelstein „szellemében” döntöttek. A nagy...

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
@durbincs: Ha még csak eszme lenne, a baj, hogy gyakorlattá vált.
namihami
""Ha az emberek egy korrupt vagy egy hülye közül választhatnak, akkor a korruptot választják” – vélekedett Arthur Jay Finkelstein ""
Akkor a hazai választórétegnek sikerült mindkét alternatívának a krémjét nálunk a 2010-ben a hatalomba juttatni. A mi miniszterelnökünk és társai nemcsak hülyék, de korruptak is egyben.
A végén igaza lesz a Vezérnek, hogy a világon mindenkinél jobbak vagyunk . Legalábbis a hülyeségben és korrupcióban.
Nessy
@namihami: Nálunk a hülyeség állampolgári jog, a korrupció meg törvénybe van iktatva!
namihami
@Nessy: Meghatározott kör számára. Ez rád, rám vagy úgy általában nem érvényes a plebsre. Azok fizetik a fent említett kör tevékenysége által kiszabott vagy bezsebelt összegeket.
Nessy
@namihami: Pontos a meghatározásod! Azelőtt legalább a cirkuszi játékokat az uralkodó fizette, ma azt is plebs állja! Méghozzá dalolva és önként!
namihami
@Nessy: És az Ákossal vagy a Dzsingisz kánnal, az udvari dalnokokkal iratják még a nótát is. Nehogy már egyetlen fillér is kikerüljön a csapatból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.