Az előzetes adatok szerint 2019 első tíz hónapjában a születések száma 1,6, a halálozásoké 0,3 százalékkal maradt el 2018 azonos időszakához képest, így a természetes fogyás 2,7 százalékkal, 897 fővel nőtt. 2019 októberében az az előző hónaphoz képest az élveszületések száma 2,5, a halálozásoké 4,4 százalékkal csökkent - közölte a KSH.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
s mit te gondusz Wazze milyen lehet a valóság?

KSH: 2019 első tíz hónapjában a születések száma 1,6%-al maradt el a 2018-as adattól, s gyorsul, október már 2,5 volt

A derék KSH adta közre – már is =)) – a 2019 első tíz hónapjára vonatkozó előzetes népesség-adatokat. Mely szerint nem volt alaptalan a minapi konferencia megállapítása: Hiába kiugróan magas Magyarországon a családtámogatási költés összevetve más országokkal, mégis feltűnően alacsony a rendszer a hatékonysága, ha az eredményeket, vagyis a születésszámok alakulását nézzük!
S ehhez tegyük hozzá, hogy ezeket az adatokat a derék KSH adta közre. Az a KSH, aki pl. az inflációs adatokat is csinálja! =))
RonaGyuri
@justhpeter: sajnos vannak, sőt még olyan is akad, aki Orbánnak is hisz! =))
Málna
Remélhetőleg pár éven belül változik a helyzet a családtámogatási rendszernek köszönhetően. A kormány legalábbis mindent megtesz ezért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.