Bod Péter Ákos és Jaksity György a gazdasági válság várható viharairól beszéltek, és a kormány válságkezelő intézkedéseit értékelték. Európa egyik legrosszabb egészségügyével mentünk neki a járványnak, de még szerencsénk is lehet.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pláne, ha nem is akarja, hisz régóta vágyott eszköz került a kezébe! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Visszaadni? A hatalomból? Még mit nem!

Őfeneségét nem olyan fából faragták, nem is említvén, hogy már régóta ácsingózik rá

A derék 444.hu érdekes cikkben számol be a beszélgetésről, amiben „Bod Péter Ákos és Jaksity György a gazdasági válság várható viharairól beszéltek, és a kormány válságkezelő intézkedéseit értékelték”. A beszélgetés – pontosabban egy videókonferencia a Hungarian Business Leaders Forum keretében - számos izgalmas kérdést érint (a görbe-lapítás és környéke igencsak kiemelkedő)), de a talán leginkább elgondolkodtató a címben is említett „A rendkívüli hatáskört mindig nagyon nehéz visszaadni” kérdés.
Bod Péter Ákos gondolata igencsak vészjósló, de korrekt és releváns: „láthatóan vannak olyan kormányok, amelyek nem nagyon bánják, hogy egy ilyen válságban rendkívüli intézkedéseket kell bevezetni. Még jobban koncentrálhatják vagy kiterjeszthetik a hatalmukat, politikai haszonszerzésre használják fel. És van egy régi tapasztalat, hogy a rendkívüli hatáskört mindig nehéz visszaadni, nehéz azt kimondani, hogy mostmár vége van”!
nekem fontosnak tűnik, hogy Jaksity kiemelte: „Jó lenne, ha azt mondhatnánk, hogy legalább ez a padlógázas nyargalás oda vezetett, hogy a magyar növekedés kiugró volt, ahogy azt az óriásplakátokon is szoktuk látni. Sajnos az a rossz hírem van, hogy ez nem igaz. A dollárban számított magyar GDP még 2018-ban sem ért el a 2008-as szintre, nominálértéken. Inflációval kiigazítva pedig még sokkal gyengébb volt.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.