A CosmoSapiens YouTube-csatornája élőben közvetíti, hogy várhatóan merre fog becsapódni a kínai rakéta.

Itt nézheti élőben hova fog becsapódni a kínai rakéta – ÉLŐ VIDEÓ
Kép:YouTube

A kínai Hosszú Menetelés–5B nem az első olyan hordozórakéta lenne, ami lakott területen ért földet.

Egy évvel ezelőtt a a szintén Hosszú Menetelés névre hallgató rakéta légkörben el nem égett darabjai Elefántcsontparton rongáltak meg több épületet.

Az amerikai Aerospace Corporationt kutatói arra jutottak, hogy a Föld légterébe érkezés időpontja vasárnap hajnali 5 óra után pár perccel várható.

A vállalat földi visszatérésre és űrszemétre szakosodott központja szerint a becsapódás jelenlegi legvalószínűbb helye Új-Zéland északi partja vagy annak közvetlen környezete.

Az Európai Űrügynökség (ESA) pénteken azt állította, hogy Európában érhetnek földet vasárnap, egyes részei Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban csapódhatnak be.

Címlapkép:YouTube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Egészen pontosan: A 2021-05-09 02:32 UTC ± 139 perc aktuális ideje folyamatosan szűkül és elveti a földi pályahosszak egy részét.
Yoda69
Es meg 11 ur missziot inditanak a kinaiak az iden, mire felepul az urallomasuk ahov 3 urhajost telepitenek fel evre. Vajon hany raketa fogja meg a tengerben vegezni? Remeljuk az urallomas nem zuhan majd vissza a foldre. Az a franya gravitacio. :)
Sámannus
Má vissza jött, mert Madagaszkár mellett szareső esett, mert oda érkezett

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.