A magyar kormány az idén összesen 430 millió dollárnyi államadósságot törlesztett elő, miközben ennek tízszeresét vette fel a piacokról. Összesen 430 millió dollárnyi, azaz mintegy 137 milliárd forint adósságot egyenlített ki idén előre a kormány – jelentette be egy Facebook videóban Varga Mihály pénzügyminiszter. A kormány rövidebb futamidejű kötvényeket vásárolt vissza - mondta a miniszter, ám, hogy erre mikor került sor annak semmilyen hivatalos nyoma nincs az erre hivatott Államadósság Kezelő Központ honlapján. A miniszer szerint ez az előtörlesztés fontos eredmény az adósságkezelésben – hisz jelentős összegről van szó.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ha nem lenne blaszfémia jellege görgetésnek is nevezhetnénk

Mityuka adósság-előtörlesztéssel büszkélkedik

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette: „Összesen 430 millió dollárnyi, azaz mintegy 137 milliárd forint adósságot egyenlített ki idén előre a kormány”
és Varga Mihály pénzügyminiszter nem tette hozzá de tudjuk: „idén eddig mintegy 5,5 milliárd dollár értében bocsátott ki a magyar állam devizakötvényeket”!
Nos a hétköznapi életben ezt úgy nevezzük, hogy: „görgetés”! Bocs de így hívják, s nem célozgatok a retardált dagadt törpére!
Meg kell továbbá jegyezzem, hogy ártunk és qurmányunk hasonló dicsekvésének úgy 10 éve, igencsak pikáns felhangjai voltak, mikor a IMF-Európai Bizottság-Világbank hármas hiteleit törlesztettük! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.